Σάββατο 6 μ.μ. άγαλμα ΒενιζέλουΤου ρεπόρτερ

Δεν φαίνεται ότι θα είναι ρουτίνα η φετινή κινητοποίηση των εργαζομένων κατά τα εγκαίνια της Έκθεσης το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο πρωθυπουργός. Τόσο το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, όσο και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συντονίζουν τις προσπάθειες τους για μια πιο μαζική και πιο αγωνιστική παρουσία. Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης οργανώνει σύσκεψη- συνέντευξη Τύπου, παρουσία κλιμακίων της ΓΣΕΕ. Τη δική τους παρουσία προετοιμάζουν, με συσκέψεις, και μεγάλες ομοσπονδίες, όπως η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ.
Δεν μπορεί, όμως, να πει κανείς το ίδιο και για την κινητοποίηση που προετοιμάζει η κορυφαία οργάνωση των εργαζομένων, η ΓΣΕΕ, της οποίας ως φαίνεται οι πρωτοβουλίες είναι ίσως πιο πίσω και από αυτές, που ήταν άνευρες, των προηγούμενων χρόνων. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η δεξιά κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει με ξήλωμα εργατικών κατακτήσεων, ενώ απειλεί και άλλες, συμπεριλαμβανομένων και των νόμων που ρυθμίζουν το καθεστώς κήρυξης απεργίας. Πολύ περισσότερο που ετοιμάζεται μεγάλο βήμα ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης, απειλώντας ακόμη την αρτιότητα και την οικονομική ευστάθεια του ΕΦΚΑ.
Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στις 11:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αβραάμ Μπεναρόγια του ΕΚΘ η ΓΣΕΕ σε συνέντευξη Τύπου θα παρουσιάσει τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία. Την παρουσίαση θα κάνει ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, καθηγητής Γιώργος Αργείτης, παρουσία συνδικαλιστικών στελεχών, εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών Μακεδονίας-Θράκης.
Πιο δραστήρια εμφανίζεται να είναι η ΑΔΕΔΥ, με αιχμή τις βασικές ομοσπονδίες της. Καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο μαζί με την ΓΣΕΕ στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ θα συμβάλει στη μεταφορά εργαζομένων από την Αθήνα και από τους όμορους νομούς της Θεσσαλονίκης με πούλμαν. Εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ θα αναπτύξουν τις θέσεις της σε συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη.

Οι δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Αισθητά αναβαθμισμένες θα είναι φέτος οι προετοιμασίες των συνδικαλιστικών δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς μέσα από τις ενωτικές και αυτόνομες κινήσεις που συμμετέχουν. Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του ΕΚΘ, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση, του ιδιωτικού τομέα, οργανώνει εκδήλωση–συζήτηση.
Επίσης την Παρασκευή στις 7 μ.μ. στον ημιόροφο της ΕΔΟΘ θα γίνει σύσκεψη της Ενωτικής Αγωνιστικής Εκκίνησης που αναφέρεται όλον τον δημόσιο τομέα. Ενωρίτερα στις 5 μ.μ. στην ίδια αίθουσα θα γίνει προετοιμαστική συζήτηση της όμορης παράταξης της ΔΟΕ. Οι της ΠΟΕΔΗΝ (εργαζόμενοι στην υγεία) οργανώνουν σύσκεψη το Σάββατο στις 10.30 στην ΕΔΟΘ. Στις 3 μ.μ. στην ίδια αίθουσα επίσης, θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη και οι καθηγητές της ΟΛΜΕ.

Επιτροπή συνδικαλιστών

Πανελλαδική κινητοποίηση για την εργατική λαική διαδήλωση στα εγκαίνια της ΔΕΘ οργανώνεται από επιτροπή συνδικαλιστών πρωτοβάθμιων σωματείων. Η διαδήλωση θα ξεκινήσει στις 6 μμ από την Καμάρα. Να σημειωθεί ότι ήδη το Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Θεσσαλονίκης με απόφασή του καλεί σε κινητοποίηση το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2019 στις 6.00 μ.μ. στην Καμάρα-Θεσσαλονίκη με απεύθυνση σε όλα τα αγωνιστικά σωματεία της πόλης και άλλων πόλεων για συμμετοχή.

ΠΑΜΕ

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, όπως κάθε χρόνο, οργανώνουν ξεχωριστή διαδήλωση το Σάββατο στις 6 μ.μ. στην Πλατεία Αριστοτέλους. Θα προηγηθεί συνδικαλιστική σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη στις 5
Σεπτέμβρη.

Εργολαβικοί/συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου

Κοινή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας οργανώνουν την Τρίτη 3-9-2019, στις 4:45 μ.μ. πέντε συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Συγκεκριμένα οι:
1. Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα, ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.
2. Σύλλογος Εργαζομένων ICAP Outsourcng Solutions
3. Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στο Φυστικό Αέριο (ΠΣΕΦΑ)
4. Σωματείο Εργαζομένων σε Εργολάβους στις Επιχειρήσεις Πετρελαιοειδών Φυσικού Αερίου και Χημικής Βιομηχανίας (ΣΕΕΕΠΦΧ) στα ΕΛΠΕ
5. Ένωση Εργαζομένων ΔΕΠΑ, ΕΝΕΡ-ΔΕΠΑ
Θέμα της διαμαρτυρίας είναι η κατάργηση της διάταξης για την αιτιολογημένη απόλυση και του νόμου για τη συνευθύνη εργολάβου και αναθέτοντος το έργο γκρεμίζει ακόμα και τα ελάχιστα καταφύγια προστασίας των εργαζομένων απέναντι σε αυθαίρετες πρακτικές.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet