ΣΤΗ ΡΙΓΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣΣτη Ρίγα, η ελληνική αντιπροσωπεία πέτυχε να αναδειχθεί η πολιτική διάσταση του ελληνικού προβλήματος όσο και αν οι κ. Μέρκελ και Ολάντ παρέπεμπαν, στο διά ταύτα, στους θεσμούς και τις συζητήσεις της Ομάδας των Βρυξελλών. Συγχρόνως, η ελληνική πλευρά απαίτησε συνολική λύση η οποία θα συμπεριλαμβάνει το χρέος και την ανάπτυξη, ενώ δεν αποδέχθηκε να απεμπολήσει τις κόκκινες γραμμές της λαϊκής εντολής (ασφαλιστικό, εργασιακό κ.ά.). Αυτή η στάση, μαζί με τις προτάσεις που ήδη έχει καταθέσει στις ομάδες εργασίας των Βρυξελλών η ελληνική αντιπροσωπεία, ξεκαθάρισε τον ορίζοντα για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να δεχθεί η ελληνική πλευρά.
Η κινητοποίηση κάθε δυνατότητας αποτελεσματικής διαπραγμάτευσης, όπως έδειξε το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, θα συνεχισθεί.
Όμως, ταυτόχρονα, επιβάλλεται οι πολιτικές και προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ να μετασχηματίζονται σε νόμους του κράτους. Η βουλή να μη χάνει ούτε ώρα από το να εργάζεται νομοθετικά, να παράγει έργο.
Μπροστά σε ένα οργανωμένο σχέδιο ασφυξίας, με στόχο την αποδοχή ενός είδους μνημονιακής, δηλαδή αντιλαϊκής και υφεσιακής, πολιτικής, ο μόνος τρόπος για να διαπραγματεύεσαι από καλύτερη αφετηρία είναι αυτός. Οι δανειστές, έχοντας ως πολιτικό στόχο την παράλυση της οικονομίας, δηλαδή να ωθήσουν τους πολίτες να κινηθούν κατά της κυβέρνησης, έτσι κι αλλιώς θα ονομάσουν μονομερή ενέργεια οτιδήποτε.
Εξάλλου, το να προχωράμε το έργο μας, είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να οικοδομούνται δεσμοί με τον κόσμο για όποια εξέλιξη στο άμεσο μέλλον.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet