Τριγμοί στη σχέση με τον κύριο χρηματοδότη και άλλους επιχειρηματίες στο παρασκήνιοΤου Ρένου Γεωργίου

Τη δοκιμασμένη και πετυχημένη προεκλογική τακτική των μετρημένων στα δάκτυλα θεμάτων που έχουν άμεση απήχηση στην κοινή γνώμη θα εφαρμόσει και στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πηγή της Πειραιώς. Η κυβέρνηση πλήρως προσανατολισμένη στην εξυπηρέτηση των οικονομικών παραγόντων που εκπροσωπεί, εφαρμόζει αυταρχική διοίκηση μέσω της οποίας την ενδιαφέρει περισσότερο να επιδείξει πυγμή και σε δεύτερο βαθμό το αποτέλεσμα που θα αφορά στους ψηφοφόρους της. Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η διατύπωση «στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας εις βάρος της κοινοχρησίας» η οποία υπάρχει στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου για τους Αιγιαλούς.
Το προεκλογικό τρίπτυχο, ασφάλεια – ανάπτυξη – φοροελαφρύνσεις, μετατρέπεται ελαφρώς σε ανάπτυξη - φοροελαφρύνσεις – μεταρρυθμίσεις, και αυτά τα τρία θέματα θα αποτελέσουν το μόνιμο μότο όλων των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στις δημόσιες ομιλίες τους. Υπουργοί μετέβησαν αυτή την εβδομάδα στην Βόρεια Ελλάδα για να «ζεστάνουν» το κλίμα πριν την έλευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχοντας ένα ακόμα «καθήκον». Να μην αναφέρουν το όνομα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ούτε να κάνουν αναφορά σε οτιδήποτε έγινε κατά την διάρκεια της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης. Τα πάντα θα παρουσιάζονται ως νέα και ως επιτεύγματα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αποφασιστικά θα συνδράμει σε αυτό και ο φιλικός προς τη Νέα Δημοκρατία Τύπος. Η καθιερωμένη συνέντευξη που θα δοθεί σήμερα, Κυριακή, στη 1 το μεσημέρι θα δείξει αν ο προγραμματισμός της Πειραιώς τηρηθεί επακριβώς ή αν θα υπάρξουν αποκλείσεις.

Σιωπή για τον κουμπάρο

Το θέμα για το οποίο δεν γίνεται κουβέντα στους διαδρόμους της Πειραιώς είναι αυτό του Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως αναφέρει η πηγή της «Ε» η οποία αιτιολογεί το γεγονός λέγοντας ότι «περιμένουν να δουν πού θα πάνε τα πράγματα και δεν θέλουν να εκτεθούν». Για ορισμένους ο μήνας του μέλιτος τελειώνει άσχημα μεταξύ του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και του βασικού χρηματοδότη του κόμματος του. Οι απαιτήσεις του εφοπλιστή, οι οποίες δεν εκφράζονται ούτε από τον ίδιο τον Μαρινάκη ούτε απ’ ευθείας στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά από στενούς συνεργάτες προς στενούς συνεργάτες, θεωρούνται προκλητικές, όχι για την κοινή γνώμη για την οποία αδιαφορούν και οι δύο πλευρές αλλά απέναντι σε άλλους επιχειρηματίες χρηματοδότες στους οποίους έχει επίσης αρκετές υποχρεώσεις ο αρχηγός της ΝΔ. Αν ικανοποιήσει τα αιτήματά του, εκείνοι είτε θα ζητήσουν ανάλογες εξυπηρετήσεις είτε θα στραφούν εναντίον του. Οι απαιτήσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη, σε αντίθεση με άλλους επιχειρηματίες, δεν είναι οικονομικής φύσεως. Αυτό που διακαώς επιθυμεί είναι να τεθούν στο αρχείο οι δικαστικές αποφάσεις στις οποίες εμπλέκεται, καθώς επίσης να αλλάξουν ορισμένα πρόσωπα που σχετίζονται με το λιμάνι του Πειραιά και το Λιμενικό Σώμα.
Μέσω άρθρων που δημοσιεύονται σε ιστοσελίδες ιδιοκτησίας του, ο Μαρινάκης στέλνει, ελαφρά και ανώδυνα προς το παρόν, μηνύματα κατηγορώντας τον ίδιο τον Μητσοτάκη για αστοχίες στελ��χών της κυβέρνησης. Όμως πρόκληση πρώτου βαθμού, προς τους λειτουργούς της δικαιοσύνης, θεωρείται η φωτογράφισή του στα αποδυτήρια της ποδοσφαιρικής ομάδας Κράσνονταρ μετά τη λήξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό στις 28 Αυγούστου. Όπως είναι γνωστό, από πέρυσι έχει αφαιρεθεί το διαβατήριο από τον Βαγγέλη Μαρινάκη επειδή θεωρείται ύποπτος φυγής στο εξωτερικό. Η φωτογράφισή του και οι δηλώσεις προς ξένα τηλεοπτικά δίκτυα σε γήπεδο της Ρωσίας, χώρας εκτός Σέγκεν στην οποία δεν μπορεί να ταξιδέψει μόνο με επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας, καταγράφεται ως επίδειξη δύναμης και κατά της δικαιοσύνης αλλά και κατά της κυβέρνησης. Μεθοδευμένες διαρροές στον Τύπο ότι ταξιδεύει με βρετανικό διαβατήριο ή ότι του επεστράφη το ελληνικό διαβατήριο μετά από διαταγή κυβερνητικού στελέχους, δεν έπεισαν και γρήγορα αποσιωπήθηκαν.

Αναταραχή στην αστυνομία

Εν τω μεταξύ, αναταραχή υπάρχει σε ένα χώρο που θεωρείται πολύ φίλα προσκείμενος στη Νέα Δημοκρατία. Η προσπάθεια δημιουργίας νέας μονάδας μέσα στα ΜΑΤ, αυτή που προορίζεται για να κάνει τις συλλήψεις όταν γίνονται επεισόδια, αρχίζει να στελεχώνεται με προσωπικό που μετατίθεται από τα ήδη υποστελεχωμένα αστυνομικά τμήματα περιφερειακά που βρίσκονται των Αθηνών. «Έχουν στείλει διαταγή και παίρνουν 3- 5 άτομα από κάθε τμήμα είτε από την ασφάλεια είτε από την τάξη. Αν σκεφθείς ότι πολλά απ’ αυτά έχουν στη δύναμη τους, στην πραγματικότητα και όχι στα χαρτιά, περίπου 15 άτομα καταλαβαίνεις ότι ενώ μας έλεγαν ότι θα μας ενισχύσουν τώρα μας αποδυναμώνουν. Μας έχουν μείνει μόνο όσοι είναι απολύτως απαραίτητοι για τις σκοπιές και για τις γραφειοκρατικές δουλειές. Οι γειτονιές θα μείνουν απροστάτευτες για να ενισχυθεί η καταστολή» μου είπε συνομιλητής μου. Μάλλον δεν πέρασε από το μυαλό του ότι το έργο αυτό θα μεταφερθεί σε ιδιωτικές εταιρείες security. Η ιδιότητά του είναι τέτοια που μου ήταν αδύνατον να ρωτήσω κάτι τέτοιο.
Πρόσφατα άρθρα ( Πολιτική )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet