Μηνύματα από τη ΔΕΘ και το νομοθετικό έργο της κυβέρνησηςΜε ένα είδος συμπληρωματικών προγραμματικών δηλώσεων ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης δείχνει την πρόθεσή του να παρουσιάσει το κυβερνητικό αφήγημα της «ανάπτυξης για όλους» σαν τη λύση για τα προβλήματα όλων των κοινωνικών τάξεων (ρεπορτάζ στη σελ. 3).
Προτάσσοντας τις φορολογικές ελαφρύνσεις, δεν ανταποκρίνεται μόνο σε μια γενική προσδοκία, έστω και με ανισότιμο τρόπο, αλλά περιγράφει και τη λογική που στηρίζει την επαγγελία μιας ανάπτυξης βασισμένης σχεδόν αποκλειστικά στην απαλλαγή της επιχειρηματικότητας από φορολογικά και άλλα βάρη.
Την ώρα, ωστόσο, που η επαγγελία αυτή προβάλλεται στο έπακρο ως μια πολιτική προς όφελος όλων, το αρνητικό συμπλήρωμά της, που έχει σε μεγάλο βαθμό προηγηθεί της ΔΕΘ, η πολιτική αποκαθήλωσης του πλαισίου των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, διατηρείται, όσο αυτό είναι δυνατόν, στη σκιά.
Η αναλυτική έκθεση της κατάστασης στο συγκεκριμένο μέτωπο, με την πολύτιμη βοήθεια του καθηγητή Άρι Καζάκου σ’ αυτό το φύλλο της «Ε» (σελ. 16, 17), μας επιτρέπει να εξετάσουμε κατ’ αντιπαράσταση τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες με την ήδη προχωρημένη νομοθέτηση της προσπάθειας αφοπλισμού των εργαζομένων. Έτσι ώστε τα οφέλη από την επαγγελόμενη ανάπτυξη να προσφερθούν σ’ αυτούς αφενός με φειδώ, αφετέρου ως αποτέλεσμα της καλής θέλησης των ικανοποιημένων εργοδοτών.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet