Καλά, οι κύριοι της κυβέρνησης περνάνε τον ελληνικό λαό για ηλίθιο; Βέβαια, εδώ που τα λέμε μπορεί να μην έχουν και εντελώς άδικο, αφού ψήφισε το 40% τη Ν.Δ. και μάλιστα με αρχηγό τον Κούλη! Θου Κύριε φυλακήν τω στοματί μου. Και γιατί άραγε; Μήπως επειδή ο Κ. Καραμανλής, ο και Βούδας αποκαλούμενος, ανέβασε το χρέος στο 15% του Α.Ε.Π και έριξε τη χώρα στα βράχια μαζί με τον άλλον αστέρα της πολιτικής το Γιωργάκη Παπανδρέου με τις εκπληκτικές ικανότητες, ο οποίος επιχείρησε να βάλει την αλυσίδα του ποδηλάτου του στη θέση της εν κινήσει και έπεσε και τσακίστηκε;
Και καλά τι τους έφταιγε ο ελληνικός λαός, αν ο πρώτος δεν είχε χρόνο ν’ ασχοληθεί με τα οικονομικά της χώρας, γιατί-όπως λένε- έπαιζε με τα παιδιά του με τα play mobil, ενώ ο δεύτερος αντί ν’ ακολουθήσει τις συμβουλές του Στρος Καν που- κατά το Μιχάλη Ιγναντίου- του υπεδείκνυε τον τρόπο για να βγει η χώρα με σχετικά μικρό κόστος από την κρίση χρέους, αυτός αν και γνώριζε τη δεινή οικονομική κατάσταση που υπήρχε, εξαπατούσε τον ελληνικό λαό προεκλογικά με το “λεφτά υπάρχουν” για να κερδίσει τις εκλογές; Έτσι, ενώ μπορούσε να δανειστεί από τις αγορές , έδωσε το σύνθημα στους διεθνείς κερδοσκόπους να ορμήξουν να κατασπαράξουν τη χώρα δηλώνοντας ότι προΐσταται μιας διεφθαρμένης χώρας, ενώ το άλλο αστέρι, ο Παπακωνσταντίνου παρομοίαζε την Ελλάδα με τον Τιτανικό! Έτσι μας οδήγησαν στο Μνημόνιο και την καταστροφή.

Μέσα σε δύο μήνες;

Αλλά ας επανέλθουμε στο θέμα μας. Πώς είναι δυνατόν εκεί που η χώρα βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής από την ανίκανη κυβέρνηση των “συριζομαδούρων”, εκεί που μας έλεγαν, τον Αύγουστο του 2018, ότι ο Τσίπρας υπέγραψε τέταρτο μνημόνιο και καταστροφολογούσαν συνεχώς από το Γενάρη του 2015 μέχρι τις πρόσφατες εθνικές εκλογές και έβγαινε ο... αξιότιμος κύριος Στουρνάρας, ο οποίος συνεχώς και συστηματικά υπονόμευε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή της χώρας του λέγοντας, χωρίς να του πέφτει λόγος, πότε ότι η χώρα πρέπει να πάει σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης, δηλαδή σε τέταρτο μνημόνιο και πότε ότι δεν υπάρχει ο αναγκαίος δημοσιονομικός χώρος και ότι η χώρα θα κατασταφεί εξ αιτίας των μέτρων που έπαιρνε η κυβέρνηση για να διασώσει ένα μέρος του πληθυσμού από την ανθρωπιστική κρίση. Με την ευκαιρία, να μην ξεχάσω να πω ότι ο κύριος αυτός δεν υπέγραψε την άρση των κάπιταλ κοντρόλ που είχε προετοιμαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για να μην υπάρχει-σύμφωνα με την ομολογία ενός έντιμου κοινοβουλευτικού, του Νικήτα Κακλαμάνη-’’αυτό το γερό προεκλογικό χαρτί στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ’’,ώστε να πιστωθεί αυτή την επιτυχία η παρούσα κυβέρνηση.
Πώς γίνεται λοιπόν εκεί που η οικονομία βρισκόταν στο μαύρο της το χάλι, μέσα σε δυο μήνες ξαφνικά να ακμάζει και να βγαίνουν περιχαρείς στα ΜΜΕ οι υπουργοί της Ν.Δ., αλλά και ο κ. Στουρνάρας και να μας πληροφορούν ότι η ανάπτυξη μπορεί να φτάσει το 3%, ότι είναι εφικτός ο στόχος για πλεόνασμα 3,5%, ότι υπάρχει ένταση στην οικοδομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα και άλλα πολλά ευχάριστα;

Με ξένα κόλλυβα

Εδώ, λοιπόν, δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν. Είτε μας είχαν φλομώσει στο ψέμα οι κύριοι αυτοί μαζί με τους πληρωμένους κοντυλοφόρους και τα μικρόφωνά τους είτε ο Κούλης είναι μάγος και χαραμίζεται ως πρωθυπουργός, γιατί με τέτοιο ταλέντο θα μπορούσε να πιάσει δουλειά στο μεγαλύτερο τσίρκο του κόσμου και να εξελιχθεί σε μεγάλο αστέρι.
Αλλά ας σοβαρευτούμε. Δεν καταλαβαίνουν οι κύριοι αυτοί ότι με τη στάση τους γίνονται καταγέλαστοι; Αν νομίζουν ότι επειδή κέρδισαν τις εκλογές με ψέματα μπορούν με τον ίδιο τρόπο να κυβερνήσουν και να παραπλανούν συνεχώς το λαό κάνουν μεγάλο λάθος και γρήγορα αυτό θα τους γυρίσει μπούμεραγκ. Σε λίγο ο ελληνικός λαός θα καταλάβει την κοροϊδία, θα νιώσει στο πετσί του την απροκάλυπτα ταξική υπέρ των ανώτερων οικονομικών στρωμάτων πολιτική τους, που ήδη έχει αρχίσει να θεσμοθετείται και τότε θα τελειώσει άδοξα ο μήνας του μέλιτος και θα προσγειωθούν με τρόπο οδυνηρό στην πραγματικότητα
Θέλω, λοιπόν, να πω στους κυρίους αυτούς να πάψουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο ότι δήθεν θα δώσουν παροχές στα λαϊκά στρώματα στη...Δευτέρα Παρουσία,όπως φάνηκε άλλωστε και από την ομιλία του πρωθυπουργού πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, να πάψουν να είναι υπηρέτες -με αυτό το χυδαίο τρόπο, που φτάνει μάλιστα να παραβιάζει ακόμα και την Αστική Δημοκρατία- τύπων όπως ο Μαρινάκης, ο Λάτσης τα αφεντικά της “Ελληνικος Χρυσός”, του Σ.Ε.Β. και άλλων πολλών χρυσοκάνθαρων, όσο βέβαια τα ταξικά τους συμφέροντα το επιτρέπουν και μέχρι να αφυπνιστεί ο λαός και να τους σταματήσει και βέβαια να πάψουν να κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα, δηλαδή να παρουσιάζουν ως επιτυχίες τους της επιτυχίες της προηγούμενης κυβέρνησης.
Τέλος, να συστήσω στον πρωθυπουργό ν’ αφήσει την έπαρση και το αντιπαθητικό ναπολεόντειο ύφος, γιατί η Ύβρις ακολουθείται από την Τίσι. δηλαδή την τιμωρία και ο λαός όσο κι αν εξ αιτίας του ορυμαγδού της προπαγάνδας από τα Μ.Μ.Ε των “νταβατζήδων”, έντυπων και ηλεκτρονικών, ξέχασε ποιοι τον εκμεταλλεύονται τόσες δεκαετίες και ποιοι τον έριξαν στα βράχια,σύντομα, όταν θα νιώσει στο πετσί του τα μέτρα της κυβέρνησης, θα θυμηθεί όλα αυτά και πολλά άλλα και τότε οι κύριοι αυτοί δε θα ξέρουν που να κρυφτούν.

Διονύσης Φραγκούλης
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet