Παραμονές της επίσκεψης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα για διαβούλευση το σχέδιο του αναπτυξιακού νόμου προσφέροντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ νέο έδαφος για την θεμελίωση με νέα στοιχεία της αντιπολιτευτικής πολιτικής του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης.
Το νομοσχέδιο δεν κρύβει τη νεοφιλελεύθερη έμπνευσή του, τη ροπή του στις ιδιωτικοποιήσεις, το ενδιαφέρον για τη φορολογική και κάθε άλλη ελάφρυνση των μεγάλων επιχειρήσεων, τη διάθεσή του για ακόμη μεγαλύτερη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και την υποτίμηση της ανάγκης για προστασία του περιβάλλοντος.
Στον αντίποδα αυτής της λογικής, με τη θετική και αρνητική εμπειρία από τα τέσσερα και πλέον χρόνια στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα, ταυτόχρονα, να αναδείξει τις αδρές γραμμές μιας προγραμματικής δέσμευσης, που, ξεκινώντας από την αντίκρουση της κυβερνητικής πολιτικής, περιγράφει μια διαφορετική προοπτική για τη χώρα και το γεωπολιτικό χώρο της, την Ευρώπη, με την εφαρμογή ενός σχεδίου στα χνάρια της δίκαιης ανάπτυξης.
Με πρωταρχική έγνοια για την ισότιμη συμμετοχή των εργαζομένων στα οφέλη της, την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης τους με κατοχύρωση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους, αλλά και με αμέριστο ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος, από μια αντίληψη ληστρική για την οικονομική ανάπτυξη.
Όπως τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλος στη συνέντευξή του στην “Ε” (σελ. 6, 7) “το πεδίο των εργασιακών σχέσεων και των μισθών θα είναι ένα από τα κύρια πεδία ανάπτυξης των κοινωνικών αγώνων”, με τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ “οφείλει να συνδεθεί οργανικά και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην απόκρουση των επιθέσεων”.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet