Το Σπούτνικ Festival 2019 «Ταξίδι #4: Έφοδος στον Ουρανό» είναι γεγονός!
Στις 27-28-29 Σεπτεμβρίου, στο Άλσος Στρατού (Γουδή – δίπλα από το Μετρό της Κατεχάκη), η Αριστερά θα καταπιαστεί με τα σύγχρονα πολιτικά ταυτοτικά της ζητήματα, θα προτάξει το πολιτιστικό της υπόβαθρο και τη νεανική πινελιά που ανέκαθεν την όριζε και της έδινε δύναμη.

Τι είναι το Σπούτνικ;

Το Σπούτνικ είναι μία πρωτοβουλία σχετική με ζητήματα πολιτισμού και αλληλεγγύης, που οργανώνει πολύπλευρες δράσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. Δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία νέων ανθρώπων, με αναφορά στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Σκοπός της δημιουργίας του δεν ήταν απλώς μία κομματική παρέμβαση, αλλά η διαμόρφωση ενός χώρου πολιτιστικής δραστηριότητας και δράσεων αλληλεγγύης, ο οποίος θα δίνει χώρο στην καλλιτεχνική δημιουργία και θα προάγει ένα ποιοτικό πολιτιστικό μοντέλο, αντιπαραθετικό προς τα κυρίαρχα. Τα τελευταία τρία χρόνια, το Σπούτνικ έχει καταφέρει να προσελκύσει εκατοντάδες νέους ανθρώπους σε όλη τη χώρα.
Η «ομπρέλα» του Σπούτνικ διαρθρώνεται σε τρία επίπεδα: 1. Περιοδικό, 2. Πολιτιστικά στέκια νεολαίας, 3. Ετήσια Φεστιβάλ.
Το περιοδικό αναδεικνύει έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής και ψυχαγωγίας. Αναπτύσσει σύγχρονα θέματα, που αφορούν την καθημερινή ζωή των νέων ανθρώπων, ενώ ταυτόχρονα δίνει την ευκαιρία έκφρασης στον κόσμο της τέχνης και του πολιτισμού. Κυκλοφορεί σε διμηνιαία τεύχη και διανέμεται δωρεάν σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με το δίκτυο του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο 105.5». Τα σημεία διανομής περιλαμβάνουν πανεπιστήμια, σχολεία, αλλά και χώρους πολιτιστικής δραστηριότητας στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας. Το Σπούτνικ έχει συνεργαστεί όλη αυτή την περίοδο με δίκτυα υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών, πραγματοποιώντας γιορτές και πλήθος άλλων πρωτοβουλιών στήριξης στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη και την Καβάλα. Στα πολιτιστικά του στέκια ανά την Ελλάδα, φιλοξενούμε συχνά δράσεις αλληλεγγύης, πολιτικές εκδηλώσεις, θεατρικές και φωτογραφικές ομάδες, zero-waste events, φιλοζωικά bazaar, συναυλίες με γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, θερινές και χειμερινές προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο, αθλητικά δρώμενα, όπως και ποικίλες δραστηριότητες με ερασιτεχνικές καλλιτεχνικές ομάδες και νέους ανθρώπους. Το Σπούτνικ είναι μία προσπάθεια δράσης και δημιουργίας έξω από τα συνηθισμένα, μακριά από τα κυρίαρχα πρότυπα πολιτικής, πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Ο θεσμός του Σπούτνικ Festival

Το Φεστιβάλ Σπούτνικ είναι ένα ετήσιο πολιτιστικό γεγονός, το οποίο φιλοξενεί συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, πολιτικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές εκθέσεις, αθλητικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, βιβλιοπωλείο, κουζίνες από όλο τον κόσμο και πολλά ακόμη, προσφέροντας στους νέους ανθρώπους μία εναλλακτική διέξοδο συζήτησης και διασκέδασης. Ο κύριος στόχος του είναι η σύνδεση και η ανταλλαγή απόψεων με τις LGBTQI+ οργανώσεις, με τις προσφυγικές και μεταναστευτικές κοινότητες, με τα κοινωνικά κινήματα κ.λπ., αλλά και η εξασφάλιση χώρου στους νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν το έργο τους.
Μέχρι τώρα, έχουν πραγματοποιηθεί Φεστιβάλ Σπούτνικ το 2016, το 2017 και το 2018, με μεγάλη επιτυχία και αξιοσημείωτη προσέλευση κόσμου. Έχουμε φιλοξενήσει αρκετούς Έλληνες, αλλά και διεθνείς καλλιτέχνες, όπως ο Goran Bregovic ή ο Φοίβος Δεληβοριάς που εμφανίστηκαν στην κεντρική Sputnik Stage. Τα φεστιβάλ μας προσελκύουν περισσότερους από 9.000 ανθρώπους κάθε χρόνο.

Το Σπούτνικ Festival 2019Η συλλογική ζωή και δράση, το πολιτικό και πολιτιστικό αντιπαράδειγμα της Αριστεράς, θα έχουν ακόμη μία φορά τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Με τα εξόχως σημαντικά ζητήματα της περιβαλλοντικής κρίσης και του αντιφασισμού σε πρώτο πλάνο, το ταξίδι #4 θα αφήσει το αποτύπωμα του, καλύπτοντας όλα τα πεδία της καθημερινότητας που αγγίζουν τη ζωή των νέων ανθρώπων.
Μέσα από το Φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, θα σηματοδοτηθεί η έναρξη της νέας εποχής και η ουτοπία θα συνδεθεί με την πραγματικότητα, για μία έφοδο στον ουρανό. Για τρεις ημέρες, αυτή η γιορτή πολιτισμού, μέσα από την ποικιλία θεαμάτων, συζητήσεων και δραστηριοτήτων, δεν θα αφήσει καμία και κανέναν να βαρεθεί! Στο ταξίδι #4, ο ουρανός θα μοιάζει τόσο κοντά, γιατί για συντροφιά θα έχουμε ονόματα του πολιτισμού και της πολιτικής που, είτε με τη μουσική είτε με την πολιτική τους δράση, μας έχουν… ταξιδέψει!

Μουσικό Πρόγραμμα

Ο Cayetano ή Γιώργος Μπρατάνης θα βρίσκεται στα decks την Παρασκευή, με σκοπό να ζεστάνει με τη μουσική του τη μηχανή του δορυφόρου μας. Από τις μουσικές σκηνές τις Ευρώπης, ιδιαίτερα της Ισπανίας, το indie άκουσμα του Cayetano θα εκπέμπει αυτή τη φορά από το Άλσος Στρατού για ένα ξεχωριστό dj set. Στο ταξίδι μας προς τον ουρανό, θα κάνουμε μία στάση στην Τζαμάικα, με έναν μουσικό θρύλο που θα μας ξεναγήσει στον νέο δίσκο του «Words from the brave». Ο λόγος για τον Max Romeo, δημοφιλή reggae τραγουδιστή με μακρόχρονη πορεία στον χώρο του, ο οποίος από τα χωράφια, την παιδική εργασία και εν τέλει τον μουσικό θρίαμβο θα μας κάνει την τιμή να βρίσκεται στην Sputnik Stage και να μας μυήσει στην reggae μουσική. Στην Laika Stage, το ρεμπέτικο τραγούδι θα εκπροσωπήσει ο Δημήτρης Μυστακίδης, με το μαγευτικό άκουσμα της κιθάρας μας. Το ρεμπέτικο της προσφυγιάς από τις Δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης κατευθείαν στο Σπούτνικ Festival 2019! Οι γιορτές είναι για να γλεντάμε, και πως αλλιώς γλεντάει ο άνθρωπος αν όχι με ένα Ικαριώτικο γλέντι; Το κέφι και η χάρη του παραδοσιακού χορού δεν θα λείψει από τη γιορτή μας και για αυτό θα φροντίσει ο Νίκος Φάκαρος με τους Musicaroi στην Laika Stage. Η αρχή του ταξιδιού μας αναμένεται να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και, όπως πάντα, προσαρμοσμένη σε όλα τα γούστα.
Την δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ, το Σάββατο 28/9, θα περιηγηθούμε στην ροκ σκηνή, με τους εκρηκτικούς Nightstalker. Η σκηνή θα «ανάψει» από τους ξεσηκωτικούς ήχους του ελληνικού συγκροτήματος, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι. Την ίδια μέρα, οι πρόσφατα επανενωμένοι Nebula, με τους heavy rock ήχους τους και τις ψυχεδελικές επιρροές, έρχονται να δέσουν απόλυτα στον μουσικό χαρακτήρα της σαββατιάτικης μουσικής σκηνής. Η ροκ παλέτα ολοκληρώνεται με τους Okwaho (Λύκος στην γλώσσα των μοϊκανών), με τα βαριά stoner ακούσματα να φλερτάρουν τον κοινωνικό και προσωπικό στίχο της μπάντας. Στο δρόμο για την ηχογράφηση του νέου τους δίσκου, θα βάλουν το δικό τους λιθαράκι σε μία βραδιά αδρεναλίνης και έντασης. Για όσους και όσες δεν είναι fans της ροκ μουσικής, η Laika Stage θα προσφέρει εξαιρετικές εναλλακτικές. Η μοναδική Φωτεινή Βελεσιώτου, με την βαθιά εκκεντρική φωνή και το σπάνιο ηχόχρωμα, θα μας μαγέψει με τα τραγούδια της. Το αστείρευτο ταλέντο και ο σεβασμός της για τους μεγάλους καλλιτέχνες των προηγούμενων δεκαετιών θα μας συνοδεύσουν σε μία ξεχωριστή βραδιά. Αμέσως μετά, η Ορχήστρα Smyrna θα εμπλουτίσει το παραδοσιακό στοιχείο της γιορτής μας, ταξιδεύοντας στη Μικρά Ασία, το Αιγαίο, τη Θράκη, την Ηπείρο, την Καππαδοκία, την Κωνστνατινούπολη, τη Μακεδονία. Ήχοι γκάιντας, λαούτου, πνευστών και κρουστών οργάνων, μαζί με αγγελικές φωνές, θα καθηλώσουν το κοινό στο Άλσος Στρατού. Θα ακολουθήσει ένα κρητικό γλέντι ως το πρωί, με τους Έ. Κυριακού, Γ. Σκορδάλο, Π. Κατσικιώτη και Χ. Περάκη.
Την Κυριακή 29/9, τελευταία μέρα του Σπούτνικ Festival 2019, η μουσική και η διασκέδαση δεν σταματούν. Στην Sputnik Stage θα ανέβει μία από τις γνωστές φωνές του ελληνικοί έντεχνου τραγουδιού, η Ελένη Τσαλιγοπούλου. Η τραγουδίστρια με την υπέροχη φωνή και την μακρά πορεία στο χώρο του έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού, έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους συνθέτες και διαθέτει στο ενεργητικό της πάμπολλες δισκογραφικές επιτυχίες. Η Sputnik Stage της Κυριακής θα φιλοξενήσει επίσης τον Παντελή Κυραμαργιό, έναν ταλαντούχο νέο καλλιτέχνη, ο οποίος γράφει στίχους και μουσική, ενώ ερμηνεύει με άνεση και ο ίδιος. Στην Laika Stage, θα μας κρατήσει συντροφιά ο Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός με το προσωνύμιο Ψαρογιώργης, μαζί με το λαούτο του και με ορίζοντα την παραδοσιακή μουσική της Κρήτης. Το μουσικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με ένα ρεμπέτικο γλέντι από την ανοιχτή «Κομπανία της Καστέλλας».

Πολιτικές εκδηλώσεις και workshopsΣκοπός του Σπούτνικ Festival 2019 δεν είναι μόνο η συλλογική ψυχαγωγία και διασκέδαση. Είναι, παράλληλα, να δώσει αφορμές για ενδιαφέρουσες συζητήσεις, να γεννήσει προβληματισμούς, να θέσει ερωτήματα και να ψιλαφήσει απαντήσεις, να ανοίξει το διάλογο για μια σειρά από θεματικές που αφορούν τους νέους ανθρώπους και αγγίζουν κάθε πτυχή της ζωής τους.
Συνεπώς, από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να απουσιάζουν οι πολιτικές εκδηλώσεις και τα workshops.
Την Παρασκευή 27/9 και ώρα 19:30, η κεντρική εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε ένα ζήτημα μείζονος σημασίας, που θα πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα για όλους και όλες μας. Η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος είναι μία συνεχιζόμενη κατάσταση που έχει χειροπιαστές αρνητικές επιπτώσεις για τις κοινωνίες και τις ζωές μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Στην εκδήλωση με τίτλο «Από τον Αμαζόνιο μέχρι την Σιβηρία: Η κλιματική κρίση είναι εδώ!», θα συζητήσουμε για την κλιματική κρίση, τις αιτίες και τις συνέπειές της, αλλά κυρίως για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να παρθούν, προκειμένου να ανασχεθεί. Ο μετασχηματισμός του ενεργειακού μοντέλου και η ενίσχυση του ρόλου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μπορούν να αποτελέσουν λύση για την αντιμετώπιση του μεγαλύτερου προβλήματος της εποχής μας; Ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος του κράτους και πως πρέπει να διασφαλιστεί η τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας; Στην απάντηση των παραπάνω ερωτημάτων, και πολλών ακόμη, θα συμμετέχουν ο Δρ. Αθανάσιος Σφέτσος (Ερευνητής ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»), ο Δημήτρης Παπαδημούλης (Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) και ο Νίκος Μπελαβίλας (Αναπληρωτής Καθηγητής Πολεοδομίας ΕΜΠ), ενώ θα παρέμβουν η Νατάσσα Πενταγιώτη (Μέλος της Κίνησης «COSMOS») και ο Δημήτρης Τσέκερης (Ενεργειακός Μηχανολόγος Μηχανικός).
Το Σάββατο 28/9 και ώρα 19:30, θα πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση με τίτλο «Το στοίχημα της ειρήνης στην πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων». Εδώ και αιώνες, η περιοχή των Βαλκανίων ταλανίζεται από πολέμους και συγκρούσεις, ως αποτέλεσμα των εθνικιστικών αφηγημάτων και των αλυτρωτικών τάσεων που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο των εθνών-κρατών. Θα μιλήσουμε για το αίτημα της ειρήνης και της αρμονικής συμβίωσης των λαών, ένα αίτημα που δε μπορεί παρά να αποτελεί αναγκαίο στοίχημα, μέσα σε ένα διαρκώς τεταμένο κλίμα, μεταξύ των κρατών. Θα συζητήσουμε, ακόμη, για το πρόσφατο παράδειγμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ως μοντέλο ειρηνικής και διπλωματικής επίλυσης των διαφορών. Μαζί μας, για να θέσουν τις βάσεις της κουβέντας, θα είναι η Σία Αναγνωστοπούλου (Ιστορικός και Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ), ο Γιώργος Κατρούγκαλος (Συνταγματολόγος και Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) και η Ivana Tufegdzik (Βουλεύτρια
Την Κυριακή 29/9, το Σπούτνικ Festival 2019 θα υποδεχθεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα εκθέσει το πολιτικό σχέδιο της επόμενης μέρας, με βασικές προτεραιότητες τη μαζικοποίηση και την παρουσία του κόμματος σε κάθε κοινωνικό χώρο. Παρεμβαίνουν: Ivana Tufegdzik, Νεολαία της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης της Μακεδονίας
Εκτός από τις κεντρικές εκδηλώσεις, οι επισκέπτες και οι επισκέπτριες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα workshops για μία σειρά από θεματικές που ενδιαφέρουν άμεσα τους νέους ανθρώπους. Μεταξύ πολλών άλλων, την Παρασκευή 27/9 (19:00) θα συζητήσουμε για «Το δικαίωμα στην εργασία ως προϋπόθεση οικονομικής ανάπτυξη», το Σάββατο 28/9 (19:00) θα πιάσουμε το νήμα των κινημάτων #MeToo και #Don’t Skip στο workshop «Εσύ κάνεις like στον σεξισμό; – Η έμφυλη βία στη δημόσια σφαίρα και στα social media», ενώ την Κυριακή 29/9 (18:30) θα μιλήσουμε για τον δημόσιο δωρεάν και δημοκρατικό χαρακτήρα της παιδείας στο workshop «Παιδεία: Αγαθό για όλους ή προνόμιο για λίγους;» και θα θυμηθούμε την πορεία και την ιστορία του lgbtqi+ κινήματος, στην συζήτηση με τίτλο «Το ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα στην Ελλάδα».
Παράλληλα, το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς διοργανώνει workshop με τίτλο «Εμπειρίες Αριστερής διακυβέρνησης». Με αφορμή το βιβλίο «Από την Έδρα στα Έδρανα, Έργα και Ημέρες μιας Αριστερής Κυβέρνησης» (Εκδόσεις Νήσος, 2019) του Κ. Δουζίνα και το βιβλίο «Εντός παρενθέσεως; Κυβερνώσα ριζοσπαστική Αριστερά, περίοδος πρώτη (25 Ιανουαρίου 2015 – 21 Αυγούστου 2018)» (Εκδόσεις Πατάκη, 2019) του Αρ. Μπαλτά, συζητάμε για τις εμπειρίες της αριστερής διακυβέρνησης, τις νίκες, τις δύσκολες στιγμές, τους κινδύνους και όσα συνέβησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Στην κουβέντα θα μας βοηθήσουν ο Κώστας Δουζίνας (Καθηγητής Πανεπιστημίου Λονδίνου, Πρόεδρος ΙΝΠ, πρ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) και ο Αριστείδης Μπαλτάς Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ, Μέλος Δ.Σ. του ΙΝΠ, πρ. Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού). Η Δανάη Κολτσίδα (Διευθύντρια ΙΝΠ) θα βοηθήσει με τον συντονισμό και τον σχολιασμό.

Βιβλιοπωλείο

Η γωνιά της γνώσης θα είναι πιο ζωντανή και πλούσια από ποτέ. Στον χώρο του βιβλιοπωλείου, θα υπάρχει μία τεράστια γκάμα επιλογών για διάβασμα, που θα δίνει αφορμές ενημέρωση, σκέψη και συζήτηση. Οι επισκέπτες και οι επισκέπτριες θα μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε μία πληθώρα κλασσικών και νέων τίτλων, από πολιτική ιστορία και θεωρία, μέχρι λογοτεχνία και ποίηση.
Το βιβλιοπωλείο μας θα γίνει πιο διαδραστικό μέσα από δύο ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες βιβλιοπαρουσιάσεις.
Το Σάββατο 28/9 (19:00), ο Πάνος Λάμπρου (Μέλος Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ) θα μας παρουσιάσει το βιβλίο του «Στη χώρα των Κλουβιών – Μια περιπλάνηση στις ελληνικές φυλακές», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Εύμαρος. Με τη βοήθεια του συγγραφέα, και μέσα από τις προσωπικές ιστορίες των κρατουμένων, θα κάνουμε μια περιήγηση στον χώρο των φυλακών του σήμερα, ένα οδοιπορικό στο ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα και θα μιλήσουμε για την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές, τα δικαιώματα των έγκλειστων ανθρώπων που συρρικνώνονται, την ανθρωπιά που ψάχνει χώρο να αναπνεύσει.
Την Κυριακή 29/9 (18:00), ο Δημήτρης Ψαρράς (Δημοσιογράφος «Εφημερίδα των Συντακτών») θα μας παρουσιάσει το βιβλίο του «Ο Αρχηγός – Το αίνιγμα του Ν. Μιχαλολιάκου», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΠΟΛΙΣ. Με τη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσής Αυγής, να έχει μπει στην τελική ευθεία, θα συζητήσουμε για το νεοναζιστικό μόρφωμα και για τη μάχη κατά του φασισμού, ρατσισμού και εθνικισμού σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας.

Άθληση, παιχνίδι, γαστρονομία

Μπορεί να περάσει από τον χώρο του αθλητισμού για να παρακολουθήσει μια σειρά από αθλητικές επιδείξεις ή από τον παιδότοπο, όπου θα λαμβάνουν χώρα ποικίλες δραστηριότητες για τους μικρούς και τις μικρές μας φίλες. Να ενημερωθεί για τα εγχειρήματα αλληλεγγύης που λειτουργούν σε κάθε σημείο της Ελλάδας ή να κάνει αγορές οικονομικών και ποιοτικών προϊόντων από πρωτοβουλίες «Χωρίς Μεσάζοντες». Να περιηγηθεί στο info point για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, αντλώντας πληροφορίες για το πλέον κρίσιμο ζήτημα των ημερών μας. Να ανταλλάξει απόψεις με νεολαιίστικες οργανώσεις της Αριστεράς από την Ευρώπη για όλα τα θέματα που απασχολούν τη διεθνή επικαιρότητα. Να δοκιμάσει γεύσεις από κουζίνες όλου του κόσμου, ταξιδεύοντας σε ξένες κουλτούρες και πολιτισμούς.
Το Σπούτνικ Festival 2019 είναι μία πολιτιστική αντιπρόταση στην καρδιά της Αθήνας. Ένας χώρος συλλογικής δράσης και ζωής. Ένας χώρος χαράς, διασκέδασης, γνώσης και πολιτισμού. Μία γιορτή που σε περιμένει να την ανακαλύψεις, να περπατήσεις στις γωνιές της και να απολαύσεις κάθε στιγμή.
Άρα, 27 – 28 – 29 Σεπτεμβρίου, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Άλσος Στρατού (Γουδή – πλησίον Μετρό Κατεχάκη). Να είσαι εκεί!

Ομάδα επικοινωνίας
Sputnik Festival 2019
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet