Εφόσον βγήκαν τα παιδιά στους δρόμους και τις πλατείες, έχουμε ελπίδα! Αυτή την, πικρή σε γεύση, αισιοδοξία αποκομίσαμε προχθές, Παρασκευή, από τις δυναμικές, πολύχρωμες, χαρούμενες νεανικές διαδηλώσεις που έγιναν σε πάρα πολλές πόλεις του κόσμου, με νέους και νέες από χώρες με ποικίλους πολιτισμούς, αλλά ενιαία έγνοια και γνώση του ανήκεστου κινδύνου που διατρέχει ο πλανήτης από την υπονόμευση του κλίματος.
Αυτή η ανατρεπτική ορμή είναι η ελπίδα μας, που βγαίνει μέσα από τις σχολικές αίθουσες και απογυμνώνει εντελώς την ηγεσία του κόσμου. Οι νέοι είπαν με ένα απλό σύνθημα: «Ο χρόνος τελειώνει». Είχαμε πολλά, πάρα πολλά χρόνια, να παρακολουθήσουμε ένα χαρούμενο και αποφασισμένο κίνημα νέων ανθρώπων, που αψηφά τους κινδύνους και λυγάει τις απαγορεύσεις, όπως συνέβη με τον μαθητόκοσμο στην Κίνα ή τα κορίτσια στο Αφγανιστάν.
Οι εκδηλώσεις για το κλίμα και τη σωτηρία του πλανήτη θα διαρκέσουν ως την επόμενη Παρασκευή, πάλι με διαδηλώσεις. Εν τω μεταξύ προετοιμάζεται η Σύνοδος Κορυφής για το Κλίμα, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, 23-26 Σεπτεμβρίου, όπου αναμένεται και η Γκρέτα Τούνμπεργκ. Ηγέτες από 32 χώρες, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ήδη κάνουν έκκληση για την επιτυχία της Συνόδου. Αυτός ο αγώνας μπορεί να έχει ακόμη πολύ δρόμο, αλλά εφόσον ξεκίνησε έτσι, θα κερδηθεί.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet