ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗΌλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τη σύναψη μιας συμφωνίας μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών. Η τελευταία σημαντική απόσταση που έμενε μεταξύ των δυο πλευρών στις Βρυξέλλες, όπως όλα έδειχναν θα διανυόταν με βάση το πολιτικό σκεπτικό. Η τηλεδιάσκεψη, διάρκειας μιας ώρας, μεταξύ Τσίπρα - Μέρκελ - Ολάντ την Πέμπτη το βράδυ, η παρέμβαση προηγουμένως του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Τζακ Λιου, αλλά και η λυσσώδης αντίσταση Σόιμπλε, το επιβεβαιώνουν.
Παρά τις σκληρές και εντελώς ανορθολογικές, έως και τυχοδιωκτικές, δηλώσεις όσων δεν ήθελαν συμφωνία, με κύριο εκπρόσωπό τους τον κ. Σόιμπλε, φαίνεται ότι μετά τη συνάντηση κορυφής του Βερολίνου το πάνω χέρι πήραν οι πιο νουνεχείς και φάνηκε να προτάσσουν το πολιτικό κλειδί για τη λύση αποσοβώντας τον κίνδυνο μιας απρόβλεπτης νομισματικής και όχι μόνο μείζονος διαταραχής. Η παρέμβαση του κ. Τζακ Λιου αυτό το χαρακτήρα έχει και αυτό ακριβώς τόνισε απευθυνόμενος στους ευρωπαίους πολιτικούς. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο κ. Βίτορ Κονστάντιο, αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, όταν σαφώς δήλωσε ότι αντίθετα από ό,τι λένε ακραίοι νεοφιλελεύθεροι,«εργαζόμαστε με βάση την υπόθεση ότι δεν θα συμβεί ένα Grexit».
Τα εμπόδια είναι ακόμη πολλά και η αβεβαιότητα μεγάλη. Επιπλέον, το ζητούμενο δεν είναι μια συμφωνία που θα μπαλώνει το πρόβλημα εντελώς βραχυπρόθεσμα και πολύ περισσότερο θα σώρευε τα βάρη στο λαό ή θα σηματοδοτεί το άνοιγμα μιας νέας περιόδου πιέσεων και εκβιασμών. Η κυβέρνηση πρέπει να μείνει σταθερή στην επιδίωξη λύσης, αλλά και ανυποχώρητη με οδηγό τις κόκκινες γραμμές που έχουν τεθεί από τη λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου. Είναι ο μόνος τρόπος οι εκβιασμοί και οι πιέσεις που ασκούνται να εξουδετερωθούν.

 
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet