Αν δεν μπορεί η κυβέρνηση, υπάρχουμε κι εμείςΔέσμια της αντιπολιτευτικής ρητορικής της, της αυταρχικής και ξενοφοβικής αντίληψής, αλλά και του ακροδεξιού ακροατηρίου της, η ΝΔ αποδεικνύεται επικίνδυνη στη διαχείριση του προσφυγικού.
Παρά το γεγονός ότι αποδείχθηκε πολύ γρήγορα πως οι προσφυγικές ροές δεν οφείλονται στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ , όπως έλεγαν, αλλά στον πόλεμο και στα πολιτικά παιχνίδια του Ερντογάν, εξακολουθούν να πολιτεύονται με επικίνδυνα στερεότυπα. Όλες οι ενέργειές τους, ακόμα και οι παραλείψεις τους, δεν έχουν την έγνοια να αποτρέπουν την ενίσχυση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, αντίθετα συχνά τα ενισχύουν.
Άρχισαν με την υπαγωγή της μεταναστευτικής πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ζήτημα είναι κατά κύριο λόγο ζήτημα ασφάλειας και όχι αλληλεγγύης και ανθρωπισμού. Συνεχίζουν με τα σχέδιά τους για κλειστού τύπου δομές, με την υποβάθμιση της ήδη προβληματικής πολιτικής ένταξης των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία και με τη δημιουργία πρόσθετων δυσκολιών στη χορήγηση ασύλου. Καταλήγουν τώρα να βρίσκονται μπροστά σε ένα τείχος: οι περιφερειάρχες, δικοί τους άνθρωποι στην πλειονότητά τους, αρνούνται να συμβάλουν στην εξεύρεση τόπων διαμονής, ενώ πολλές τοπικές κοινωνίες αντιδρούν, ειλικρινά ή ιδιοτελώς, απαράδεκτα, όπως τους έμαθαν οι φωνές της ΝΔ κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και η υφέρπουσα ξενοφοβία.
Ο κίνδυνος να θεριέψει ο ρατσισμός και η ξενοφοβία σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον είναι υπαρκτός και τεράστιος. Ειδικά τώρα που ούτε τα αντισώματα που προσπάθησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ενισχύσει λειτουργούν, ούτε η αντίδραση των κινημάτων αλληλεγγύης φαίνεται να είναι η απαιτούμενη. Όλοι οι άλλοι, αφού η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να το κάνει, οφείλουμε χωρίς εφησυχασμό να δράσουμε έγκαιρα. Από αυτή την υπόθεση δεν έχει να χάσει η ΝΔ , όσο η ελληνική κοινωνία, που τόσο είχε επαινεθεί το 2015.

 
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet