Πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν για την εισβολή της αστυνομίας με υπόδειξη υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού. Προέκυψαν μεγάλες πολιτικές αντιπαραθέσεις, που, στην αμήχανη κυβερνητική πλευρά, σκοτώθηκαν μεταξύ τους, σε ποιο ή ποια υπουργό θα πέσει ο μουτζούρης. Μετά από πολλά τζαρτζαρίσματα, σκληρά χτυπήματα που θα οδηγούσαν σε αποβολή τους αίτιους, ακόμα και στις ομάδες του Μαρινάκη, τελικά όλοι μαζί αποφάσισαν ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι πάλαι ποτέ συνιστώσες του… Εδώ που τα λέμε φταίει, γιατί δεν μείωσε το ηλικιακό όριο, τουλάχιστον να συμβαδίζει με το δικαίωμα ψήφου στα 17χρονα.
Άσε που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεσάλωσαν….
Τώρα τα πράγματα, όμως, άλλαξαν. Επιστρέφουμε στην κανονικότητα.
Κατ’ αρχάς, πρέπει να τεθούν π��οτεραιότητες. Η αστυνομία, προφανώς, πρέπει να εισβάλει στους κινηματογράφους, να μπαγλαρώνει τους πιτσιρικάδες, να τους δένει πισθάγκωνα και να τους στέλνει στον εισαγγελέα ηθών. Όμως η ΕΛΑΣ έχει αποδεκατιστεί, παρά τις αρχικές μαγκιές του Χρυσοχοΐδη, από τις αποσπάσεις αστυνομικών σε υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του κομματικού και κυβερνητικού μηχανισμού, πολλαπλάσιες της εποχής του ΣΥΡΙΖΑ.
Το σοβαρότερο, όμως, ζήτημα της πάταξης της παραβατικότητας παραμένει. Με ποιες δυνάμεις θα ορμήσουν στα Εξάρχεια; Πώς θα εισβάλουν στα κατειλημμένα κτίρια μαζεύοντας μετανάστες και τα μωρά τους, για να τα τιθασεύσουν και σωφρονίσουν, ως εν δυνάμει τζιχαντιστές;
Όμως, η σωστή επαναφορά της ιστορικής μνήμης θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη.
Οι αστυνομικές δυνάμεις θα στηρίζουν την πάταξη των πολυποίκιλων παραβατών, όμως ως τελευταία καταφυγή.

Πώς να επαναφέρουμε το ν. 4000

Η πρώτη ασπίδα θα προκύπτει από κοινωνικούς θύλακες. Τώρα, βέβαια δεν υπάρχουν εκδορείς (ζώων εννοώ) ή σύλλογοι της «τάξης των καρολόγων», όπως θα έγραφε ο Α. Καρκαβίτσας, για να πάρουν τα ηνία της εμπέδωσης των ηθών. Μπορούμε όμως να βρούμε από άλλα κοινωνικά στρώματα. Δεν θα υπάρχουν, για παράδειγμα, άκρως συντηρητικοί εκπαιδευτικοί που με διαδικασίες της κ. Κεραμέως θα αναλάβουν τη διεύθυνση των σχολείων;
Αυτοί θα αντιγράψουν, προφανώς, δημιουργικά το τι έπρατταν οι σεπτοί προπάτορες τους. Εντάξει, όχι σε όλα. Τώρα δεν μπορούν να τη στήνουν στις γωνίες και με μια μεζούρα να μετρούν το ύψος των τριχών των μαθητών, όπως στην εποχή μας έκανε ο «κροκόδειλος», ο λυκειάρχης μας.
Ούτε βέβαια να απαγορευθεί η κυκλοφορία των μαθητών μετά τις 8 το βράδυ. Θα καταργηθούν τα φροντιστήρια.
Εκείνο που μπορεί να γίνει με, σχετική, άνεση, αλλά απόλυτα αποδοτική, είναι ο έλεγχος των ανήλικων από, αυτού του φυράματος, καθηγητές. Ούτε αστυνομίες και εισαγγελείς, ούτε δημοσιότητα. Θα μπαίνει ο/η καθηγητής/τρια, στη χειρότερη θα πληρώνει εισιτήριο, που θα καλυφθεί από ένα κονδύλι του υπουργείου Παιδείας ή Πολιτισμού ή έστω από το υπ. ΠΡΟΠΟ ή από κοινό κουμπαρά των αρμόδιων υπουργείων, αρκεί να μη σκοτωθούν μεταξύ τους. Άλλωστε, λεφτά υπάρχουν, από το ΚΕΑ, δεν μπορούν να τα παίρνουν όλα οι φτωχοί-καλοπερασάκηδες επί ΣΥΡΙΖΑ.
Θα πρέπει, όμως, να πλευριστούν οι αιθουσάρχες, ει δυνατόν, να επιτρέπουν ελεύθερη είσοδο στα εντεταλμένα όργανα της επιβολής ηθών ή τουλάχιστον να τους παρασχεθεί η δυνατότητα ελεύθερης και απρόσκοπτης πρόσβασης σε όλους τους χώρους από τα ουρητήρια, έως τις κάμαρες που βρίσκονται οι κινηματογραφικές μηχανές προβολής, όπου στο βαθύ παρελθόν έβρισκαν καταφύγιο οι εν δυνάμει τεντιμπόηδες, για παρακολούθηση του απαγορευμένου έργου, αλλά και καπνίσματος.
Εντάξει, μη τα θέλουμε όλα με μιας. Αργότερα θα εξετάσουμε και την επαναφορά του Νόμου 4.000 περί τεντιμποϊσμού.

Μάκης Μπαλαούρας
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet