Με ευθύνη ΜπακογιάννηO δήμαρχος Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προχώρησε στην αναστολή της ψήφισης της ομόφωνης πρότασης της Σχολικής Επιτροπής για παραχώρηση για τρίτη χρονιά, κάθε Κυριακή των αιθουσών του 144 δημοτικού σχολείου στην οδό Μετοχίτη 1 στα Σεπόλια, αφήνοντας έτσι τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «H Ενότητα» χωρίς στέγη για 6η βδομάδα. Την επαναλειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας σε συνέντευξη Τύπου ζήτησαν οι δημοτικές κινήσεις Ανοιχτή Πόλη, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, Λαϊκή Συσπείρωση, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας και η ΕΛΜΕ, ενώ ανακοινώσεις στήριξης εξέδωσαν ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί.
Υπό το βάρος της κατακραυγής σε ψευδεπίγραφους ελιγμούς επιδόθηκε ο δήμαρχος. Αυτό του καταλογίζει η «Ανοιχτή Πόλη», επιμένοντας να ζητάει μαζί με τις άλλες τέσσερις δημοτικές παρατάξεις τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης, προκειμένου η δημοτική αρχή να τοποθετηθεί ξεκάθαρα εάν πίσω από την άρνησή της βρίσκονται ρατσιστικά κίνητρα.
Η «Ανοιχτή Πόλη» αναφέρει ότι: «Απορία προκαλεί η είδηση κατά την οποία, σε ερώτηση του ΑΠΕ, ο κ. Μπακογιάννης φέρεται να δήλωσε ότι το αίτημα της Πακιστανικής Κοινότητας για παραχώρηση χώρου στο σχολείο της θα εξεταστεί μαζί με αυτά “και άλλων κοινοτήτων που έχουν υποβάλει σχετικές προτάσεις”, επικαλούμενος μάλιστα σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για μετάθεση της συζήτησης. Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι διαφορετική. Στο δημοτικό συμβούλιο της 31ης Οκτωβρίου, το αίτημα της Πακιστανικής Κοινότητας ήταν το μόνο που είχε υποβληθεί από κοινότητα μεταναστών. Ήταν το μοναδικό αίτημα που αποσύρθηκε από τη σχετική εισήγηση της εντεταλμένης συμβούλου, κατά δήλωσή της σε συνεννόηση με τον κ. Μπακογιάννη και χωρίς αιτιολογία που να αντέχει σε σοβαρή κριτική –εκτός εάν δεχτούμε ότι η πακιστανική πρεσβεία έχει το δικαίωμα να καθορίζει την εκπαιδευτική και κοινωνική πολιτική του ελληνικού κράτους. Η πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής ήταν λοιπόν αυθαίρετη και αντικειμενικά στοχευμένη, στην υπηρεσία του πιο μισαλλόδοξου κομματιού της κοινωνίας. Δεν μετέθετε το αίτημα σε μελλοντική συζήτηση, αλλά επέβαλε ρητά την “απόσυρσή” του.
Η Ανοιχτή Πόλη, σε συντονισμό με την Πακιστανική Κοινότητα και με άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων, με στόχο την άμεση επαναλειτουργία του σχολείου. Η δημοτική αρχή δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι τώρα στο αίτημά μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την άμεση στέγαση των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου, αναμένοντας τους επόμενους ελιγμούς του κ. Μπακογιάννη απέναντι στις διαρκώς αυξανόμενες καταγγελίες από πλήθος συλλόγων της εκπαιδευτικής κοινότητας και των κατοίκων της πόλης».
Ο Νάσος Ηλιόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη» και δημοτικός σύμβουλος, επισήμανε ότι το σχολείο πρέπει να ξαναλειτουργήσει, καθώς υπάρχει μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης από ανθρώπους της γειτονιάς.

Μαρία Λυκούρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet