«Μετά τη μείωση του προϋπολογισμού για την εκπαίδευση, την ακύρωση των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, την συκοφάντηση των συγκλήτων ότι οι αποφάσεις τους υπέρ της νέας αρχιτεκτονικής των Πανεπιστημίων ήταν αποτέλεσμα συναλλαγών, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας των τμημάτων που θα αρχίσουν τη λειτουργία τους τον Οκτώβριο του 2020. Βέβαια, πολλά νέα τμήματα ήδη λειτουργούν, όπως σχεδόν όλα τα τμήματα των πρώην ΤΕΙ, που τώρα έχουν γίνει πανεπιστημιακά με νέα προγράμματα σπουδών και τα οποία έχουν εγκριθεί από τις συγκλήτους.
Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι προφανώς η μείωση του αριθμού εισακτέων και, βέβαια, η υπονόμευση του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων.
Αφού δεν κατάφεραν να αγγίξουν πολλά στοιχεία της νέας αρχιτεκτονικής των Πανεπιστημίων, προσπαθούν να βρουν τρόπους, ώστε να μειώσουν την πρόσβαση των νέων σε αυτά.
Πόσο πιστευτή μπορεί να είναι μία υπουργός που λέει ότι επιζητεί συναίνεση και από την άλλη προτείνει για πρόέδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτκής κάποιον που δηλώνει πως “το ρολόι των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων πρέπει να γυρίσει στο 2014 και να ακυρωθέν ό,τι έγινε μετά”;»
Πρόσφατα άρθρα ( Πολιτική )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet