ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

Αμήχανη απάντηση από την αντιπολίτευση
«Αυτή η κυβέρνηση και αυτή η Βουλή δεν πρόκειται να ψηφίσουν νέο μνημόνιο. Δίνουμε μάχη τέσσερις μήνες, γιατί δεν υπογράφουμε ό,τι ακριβώς μας φέρνουν».
Την απάντηση αυτή, σε κατηγορηματικό τόνο, έδωσε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος προφανώς τόσο στις «προτάσεις Γιούνκερ» όσο και στη στάση των Σαμαρά, Θεοδωράκη, Βενιζέλου στην προχθεσινή προημερησίας διάταξης συζήτηση.
Στη συζήτηση αυτή ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την αντιπολίτευση να συνταχθεί και να στηρίξει την απόρριψη εκ μέρους της κυβέρνησης των απαράδεκτων προτάσεων, για να λάβει απάντηση, από την οποία, όπως είπε ο ίδιος, συνάγεται ότι δηλώνεται «ο κρυφός τους πόθος και στόχος να κρύψουν τις μεγάλες ευθύνες τους» παρασύροντας τη σημερινή κυβέρνηση στην αποδοχή της μνημονιακής πολιτικής.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πρωτοφανώς χαμηλούς τόνους, τόσο με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, όσο και με ανταπόκριση από την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά τις στιγμές όξυνσης.
Παρόλα αυτά, δεν σημειώθηκε ουσιαστική σύγκλιση, καθώς ο κ. Σαμαράς ιδιαίτερα επέμεινε στην υπεράσπιση της ορθότητας της πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παρά τα απτά αποτελέσματα που στην πράξη αυτή είχε. Έθεσε, μάλιστα, ως προϋπόθεση, για να υπάρξει «βάση της μεγάλης συνεννόησης», την απαίτηση «να αλλάξει πολιτική» η κυβέρνηση, επερωτώντας την ειδικότερα γιατί «έβαλε φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις»!
Ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας ως «μόνη ρεαλιστική βάση συζήτησης για επίτευξη συμφωνίας» την ελληνική συμβιβαστική πρόταση, τόνισε ότι «χρειαζόμαστε λύση οριστική» και για το ζήτημα του χρέους και «όχι απλώς μια συμφωνία με αναφορά υπόσχεσης» για την επίλυσή του, όπως το 2012. Προέβλεψε δε ότι παρά το «μεγάλο πισωγύρισμα», τώρα είμαστε «περισσότερο παρά ποτέ κοντά σε μια βιώσιμη συμφωνία», στηρίζοντας την εκτίμηση αυτή, πρώτον, στη ρεαλιστική ελληνική πρόταση και, δεύτερον, στο γεγονός ότι «κανείς δεν επιθυμεί τη ρήξη και ο χρόνος πια δεν λιγοστεύει μόνο για εμάς, αλλά για όλους».
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet