Ο αιώνιος Χίτσκοκ

Μια ταινία που ο μετρ του σασπένς, Άλφρεντ Χίτσκοκ, γύρισε το 1937 στην Αγγλία και η οποία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα της Τζόζεφιν Τέι, «Ένα σελίνι για κεριά».
Στη «Νέα και αθώα» (Young and innocent), ο Χίτσκοκ αφηγείται τον αγώνα ενός άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για το φόνο μιας γυναίκας, να αποδείξει την αθωότητα του. Ο Ρόμπερτ θεωρείται ένοχος επειδή η γυναίκα στραγγαλίστηκε με τη ζώνη του αδιάβροχού του, αλλά εκείνος ισχυρίζεται πως την ίδια μέρα κάποιος του το είχε κλέψει. Καταφέρνει να το σκάσει και με τη βοήθεια της Έρικα, κόρης του αρχηγού της αστυνομίας, αναζητά τον κλέφτη του αδιάβροχού του, κάτι που θα τον απαλλάξει από τις κατηγορίες. Με την αστυνομία να τους ακολουθεί οι δύο εραστές θα βρουν ένα ζητιάνο ο οποίος έχει το αδιάβροχο και θα τους βοηθήσει να βρουν τον άνδρα ο οποίος -όπως ισχυρίζεται- του το χάρισε!

Δεν υπάρχει τίποτε περισσότερο να γράψω για μια ταινία του μεγάλου Άλφρεντ Χίτσκοκ, από όσα έχουν γραφτεί μέχρι σήμερα για το ταλέντο του, το πλούσιο έργο του, την ευφυή σκηνοθεσία του. Σασπένς διανθισμένο με χιούμορ και εμπνευσμένα πλάνα σεκάνς, όπως εκείνο στο φινάλε με την κάμερα να κάνει γενικό πλάνο στην αίθουσα, να κινείται προς την ορχήστρα και τέλος να καταλήγει επάνω σε έναν μουσικό, αποκαλύπτοντας τον ένοχο.
Αυτήν είναι η 25η ταινία του Χίτσκοκ, ο οποίος γύρισε συνολικά 59 ταινίες με πρώτη τον «Αριθμό 13», το 1922.
Προτάθηκε έξι φορές για το βραβείο Όσκαρ Σκηνοθεσίας, αλλά δεν το κέρδισε ποτέ!

Στρά. Κερ.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet