Η Βουλή τίμησε με τις καθιερωμένες σύντομες ομιλίες την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ωραία είναι, βέβαια, τα λόγια για τους αγώνες της νεολαίας και ειδικότερα των φοιτητών, αλλά τα έργα της κυβέρνησης της ΝΔ δείχνουν ότι αυτά αφορούν το παρελθόν. Γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ έχει άλλο τρόπο για να «τιμάει» τη νεολαία και τους αγώνες της στο παρόν: με μια κατά μέτωπο επίθεση εναντίον των δικαιωμάτων και των ελευθεριών της.
Αφού έκλεισε δεκάδες πανεπιστημιακά τμήματα και κατάργησε τη διετή φοίτηση σε ΑΕΙ των αποφοίτων των ΕΠΑΛ, αφού δυσκολεύει όσο μπορεί τις μεταγραφές,αφού κατάργησε το πανεπιστημιακό άσυλο, γενικεύει τώρα την επίθεση αυταρχισμού έχοντας στο στόχαστρο τους νέους, με όργανο τις ασύδοτες δυνάμεις καταστολής, που υπό τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας τους, δεν έχουν πρόβλημα να «περηφανευτούν» ότι χούντα έχουμε και κάνουν ό,τι θέλουν: μπαίνουν όποια ώρα θέλουν στις σχολές, διώχνουν όποτε θέλουν τους φοιτητές που θέλουν τις σχολές τους ανοιχτές, εισβάλλουν σε κέντρα διασκέδασης της νεολαίας και φέρονται στους θαμώνες σαν να ήταν τζιχαντιστές, προσάγουν και συλλαμβάνουν όποιον νέο τους φανεί ύποπτος για οτιδήποτε και φέρονται σαν εκπρόσωποι δύναμης κατοχής, με τον πιο προσβλητικό και ανήθικο τρόπο. Κι από κοντά τα μέσα αποπληροφόρησης με το θλιβερό γκεμπελικό καθήκον να συγκαλύπτουν τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης, αποδίδοντας στους νέους την ταυτότητα των «μπαχαλάκηδων», και να κρύβουν την ποιότητα και το μαζικό χαρακτήρα της αντίδρασης των νέων στη συντονισμένη επίθεση εναντίον τους.
Ευτυχώς υπάρχουν κι εκείνοι που αντιστέκονται, όπως οι πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ και του Παντείου, αλλά και εκείνες που δεν συντάσσονται με την επιθετική κυβερνητική γραμμή, που θέλει να διχάσει διδάσκοντες και διδασκόμενους. Γιατί φαίνεται πως έχουν διδαχθεί από το παρελθόν ότι η κατασκευασμένη εχθρότητα προς τη νέα γενιά άλλους στόχους εξυπηρετεί, αντίθετους με τα συμφέροντα της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Οι μαθητευόμενοι μάγοι του νεοφιλελεύθερου αυταρχισμού πόσες εξεγέρσεις θέλουν, για να πεισθούν ότι είναι αυταπάτη πως το μέλλον και το δίκιο ανήκει σ’ αυτούς και όχι σε όσους αγωνίζονται για να τους αφήσουν πίσω, στο παρελθόν.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet