Πρόβλημα συνεχίζει να αποτελεί η έλλειψη γιατρών στις νησιωτικές περιοχές, καθώς παρατηρείται η συγκέντρωσή τους, κατά κύριο λόγο, στα αστικά κέντρα. Από την κατάσταση αυτή δεν εξαιρείται η Νίσυρος, καθώς ο μοναδικός γιατρός τη νησιού μετατίθεται. Ένταση έχει δημιουργηθεί στο νησί, ενώ κι ο δήμαρχος Χριστοφής Κορωναίος ζητά με επιστολή του στον υπουργό Υγείας να παραμείνει ο καρδιοχειρουργός στη Νίσυρο. Ο δήμαρχος είναι αποφασισμένος ακόμη και να κλείσει το δήμο, στην περίπτωση που ο γιατρός φύγει. Συγκεκριμένα, στην επιστολή του αναφέρει: «Η Νίσυρος για πρώτη φορά στην ιστορία της έχει ένα εξειδικευμένο γιατρό, τον κ. Δημήτρη Τσούπη, ο οποίος είναι καρδιοχειρουργός. Έχει λύσει το θέμα της ιατρικής περίθαλψης της κοινωνίας της Νισύρου. Για πρώτη φορά δεν χρειάζεται ο ασθενής να φεύγει για Κω, για οποιοδήποτε μικρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Δυστυχώς, ο γιατρός μας μετατίθεται. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη ο γιατρός μας να παραμείνει στη Νίσυρο. Κύριε υπουργέ, σας παρακαλώ να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να μην φύγει ο γιατρός από το νησί».

Αντιδράσεις από τη μείζονα μειοψηφία του ΔΣ

Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα υπαρκτά και σοβαρά καθημερινά προβλήματα κάνει λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Παναγιώτης Μάρτιν. Ακόμη, καταλόγισε στο δήμαρχο Νισύρου προσπάθεια τεχνητής αναταραχής, δημιουργώντας κλίμα φόβου για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως αυτό της δημόσιας υγείας.
Σε ανακοίνωσή της παράταξης του Παναγιώτη Μάρτιν αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Με έκπληξη διάβασαν οι Νισύριοι την ανακοίνωση του δημάρχου Νισύρου περί δήθεν «κινητοποιήσεων των κατοίκων για τη μη απομάκρυνση του αγροτικού ιατρού», που υπηρετεί τους τελευταίους 12 μήνες στο νησί. Επιχειρώντας ο δήμαρχος να δημιουργήσει λάθος εντυπώσεις, διατυπώνει ανακρίβειες και αποκρύπτει γεγονότα. […] Η πλειοψηφία των Νισυρίων ξέρουν να διεκδικούν λύσεις για το καλό του νησιού από την εκάστοτε κεντρική εξουσία και δεν παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια για χάρη κανενός. Με την προσπάθεια παρέμβασης στη λειτουργία όλων των υπηρεσιών του νησιού, χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα, προσπαθεί να διαταράξει κάθε ημέρα την κοινωνική ειρήνη και συνοχή. Οι υπηρεσίες μπορούν να κάνουν την αποστολή τους χωρίς απειλές και εκφοβισμό. Η προσπάθεια από το δήμαρχο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης του νησιού από τα πραγματικά, υπαρκτά, σοβαρά καθημερινά προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, αποτυγχάνει κάθε φορά».
Στην επιστολή του δημάρχου Νισύρου δόθηκε απάντηση από την Αθήνα, η οποία ήταν αρνητική. Ειδικότερα, ο εξειδικευμένος γιατρός κ. Δημήτρης Τσούπης καλείται να αποχωρήσει, ώστε να καλύψει κενή θέση σε άλλο νησί,  μόλις καλύψει την θέση του κάποιος νέος γιατρός. Αξίζει να σημειωθεί πως στη Νίσυρο λειτουργεί Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να διαθέτει από 2 γιατρούς και άνω. Οι κάτοικοι του νησιού βρίσκονται απέναντι στην απόφαση να φύγει ο συγκεκριμένος γιατρός, καθώς έχει δώσει λύσεις στα προβλήματα ιατρικής περίθαλψης. «Αν τολμήσουν να τον πάρουν, θα κλείσω το δήμο», δήλωσε πριν λίγες μέρες ο δήμαρχος Νισύρου.

Μαρία Γεωργακοπούλου
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet