Την πρόθεση της κυβέρνησης να διαθέσει το μέρισμα από το υπερπλεόνασμα του 2019 και σε όσους υπερφορολογήθηκαν, έκανε γνωστή ο κ. Πέτσας μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Σκάι». Έτσι, η λογική με την οποία καθιερώθηκε να δίνεται κοινωνικό μέρισμα στα πιο αδύναμα οικονομικά τμήματα του πληθυσμού επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ανατρέπεται με την εκδήλωση μιας αντίστροφης ταξικής μεροληψίας υπέρ των εχόντων εισοδήματα κοντά ή πάνω από τις 100.000 ευρώ!


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μπορεί να μην έδωσε λεπτομέρειες, αλλά το έντυπο σκέλος του μιντιακού συγκροτήματος Αλαφούζου παρέχει την ίδια μέρα τις απαραίτητες λεπτομέρειες. Σε άρθρο της «Καθημερινής» εντοπίζεται το δήθεν παράδοξο το 5% των φορολογουμένων να καταβάλλει το ίδιο ποσό φόρου συνολικά, που καταβάλλει και το υπόλοιπο 95%. Το συμπέρασμα δε που βγάζει από την παράθεση του στοιχείου αυτού, δεν είναι ότι το 5% του πληθυσμού συγκεντρώνει τόσο υψηλό φορολογητέο εισόδημα, συνεπώς η οικονομική και κοινωνική ανισότητα χτυπάει κόκκινο, αλλά ότι δεν είναι δυνατόν αυτά τα υψηλά εισοδήματα, άνω των 50 και άνω των 100 χιλιάδων ευρώ, να…υπερφορολογούνται.


Γίνεται πιο σαφές, λοιπόν, ποιοι ακριβώς είναι «αυτοί που υπερφορολογήθηκαν» κατά τον κ. Πέτσα και δικαιούνται κοινωνικού μερίσματος. Οι μη έχοντες και οι χαμηλόμισθοι και οι μικρομεσαίοι, που κατά κοινή ομολογία συνεισφέρουν στα φορολογικά έσοδα του κράτους και στο υπερπλεόνασμα σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό, θα πρέπει σύμφωνα με τη νεοφιλελεύθερη λογική να ελεήσουν τους έχοντες. Δεν είναι ο παραλογισμός, είναι ο νεοφιλελευθερισμός, ανόητε…

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet