Του Γιάννη Αντωνιάδη*

Πριν από δύο περίπου εβδομάδες, ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη δημοσίευσε ένα τελεσίγραφο προς τις καταλήψεις απανταχού στην Ελλάδα για αυτόβουλη εγκατάλειψη μέσα σε δεκαπέντε μέρες, διαφορετικά θα επιληφθούν οι πραιτωριανοί της Νέας Διακυβέρνησης. Αμέσως εφημερίδες, κανάλια και ιστοσελίδες της μισθωτής δημοσιογραφίας του επιτελικού μας κράτους επικρότησαν ομοθυμαδόν τις εξαγγελίες και μίλησαν για αποκατάσταση της νομιμότητας. Τέλος, δημοσκοπήσεις επαρχιακών τηλεοπτικών σταθμών (ΒΕΡΓΙΝΑ TV) κατέδειξαν την υψηλή αποδοχή του υπουργού και των εξαγγελιών του σε σχέση με τους απεχθείς προκατόχους του.
Ταυτόχρονα, η δαιμονοποίηση των Εξαρχείων είναι στην ημερήσια διάταξη και ήδη συνιστά ένα ιδιώνυμο έγκλημα το να είσαι νέος-α και να επιλέγεις να πας σε κάποιο μαγαζί της πλατείας ή ακόμα και να κάθεσαι στα παγκάκια της. Θα συρθείς για εξακρίβωση στοιχείων, θα υποστείς σεξουαλική παρενόχληση, θα φας ξύλο ακόμα και μέσα στο χώρο των δικαστηρίων της Ευελπίδων. Άλλωστε, με ταυτόχρονη τροποποίηση του ποινικού κώδικα προβλέφθηκε ως επιβαρυντικό στοιχείο και αποδεικτικό εν δυνάμει παράνομης συμπεριφοράς το ταξίδι σε «ύποπτα» μέρη, κανονικοποιώντας το απίθανο σκεπτικό της πρωτόδικης καταδίκης της Ηριάνας, περί ύποπτου ταξιδιού στην Βαρκελώνη. Γιατί, λοιπόν, να μην θεσπισθεί και ως ιδιώνυμο η μετάβαση σε μία ακτίνα χιλίων μέτρων από την πλατεία Εξαρχείων σε συνδυασμό με την ηλικία, αλλά και την εμφάνιση;

Αυτοεκπληρούμενες προφητείες

Παράλληλα, οι πρόσφυγες θα μένουν πλέον σε κλειστού τύπου κέντρα διασκορπισμένα σε νησιά ή/και στην ηπειρωτική χώρα, προκειμένου να μην μολύνουν την εθνική μας καθαρότητα. Δεν έχει δημοσιοποιηθεί, όμως, καμία στατιστική από το υπουργείο Προστασίας Πολίτη, αρμόδιου πλέον και για το μεταναστευτικό, για τα ποσοστά του είδους και του εύρους της υποτιθέμενης εγκληματικότητας των προσφύγων. Αντίθετα, αυτό που γεννάει την παραβατικότητα είναι ο αποκλεισμός και θα το δούμε στο άμεσο μέλλον, ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Ξεχνάνε προφανώς την περίοδο των αρχών της δεκαετίας του 1990 με τους αλβανούς, κυρίως, μετανάστες. Θυμάμαι την τρομολαγνεία περί εγκληματιών με καλασνίκοφ που κατέκλυζε τις τηλεοράσεις -τι σύμπτωση, πάλι με κυβέρνηση Μητσοτάκη πατρός, τότε. Σήμερα οι αλβανοί οικονομικοί μετανάστες είναι ενταγμένοι στην ελληνική κοινωνία και τα παιδιά τους πλήρως ενσωματωμένα. Περάσανε από χίλια κύματα, έγιναν αντικείμενο αίσχιστης οικονομικής εκμετάλλευσης, αλλά πλέον είναι μέρος της ελληνικής κοινωνίας.

Ο πραγματικός κίνδυνος

Κινδυνεύει, λοιπόν, η ασφάλεια μας από καταλήψεις όπως η «Λέλα Καραγιάννη», η «Υφανέτ», η «Rosa Nera», το θέατρο «Εμπρός», που έχουν μία πορεία και παρουσία δεκαετιών, προσφορά και παρέμβαση στα κοινωνικά δρώμενα; Κινδυνεύει η ασφάλεια μας από τα αγόρια και τα κορίτσια, οποιασδήποτε ηλικίας, που πηγαίνουν στα Εξάρχεια ή μαζεύονται στα στέκια των σχολών τους και συζητάνε, απαιτούν, παρεμβαίνουν; Ή κινδυνεύει η ασφάλεια μας από τις οικογένειες Σύρων, τις Ιρανές, τους Σομαλούς, που το μόνο που θέλουν είναι να ζήσουν;
Η ασφάλεια μας κινδυνεύει αποκλειστικά και μόνο από τους πραιτωριανούς της Νέας Διακυβέρνησης. Γιατί αυτοί έχουν καθορίσει τι είναι ορθό και νόμιμο. Πώς πρέπει να ντυνόμαστε, πού να πηγαίνουμε να διασκεδάσουμε, τι απόψεις πρέπει να έχουμε, αν θα καπνίζουμε ή όχι. Τέλος, το επόμενο βήμα, τι θα γράφουμε και τι θα σκεφτόμαστε. Όλοι και όλες πρέπει να είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι, ευπρεπώς ενδεδυμένοι, ή δυνατόν οικονομικά ευκατάστατοι, σίγουρα εργασιομανείς, άκαπνοι και με ορθή σεξουαλική συμπεριφορά. Γιατί η ασφάλεια σημαίνει ακριβώς ασφάλεια για όσους και όσες καλύπτουν αυτές τις νόρμες. Όλες και όλοι οι άλλοι-ες είμαστε εν δυνάμει επικίνδυνοι-ες για την ασφάλεια της Νέας Διακυβέρνησης.

* Ο Γιάννης Αντωνιάδης είναι δικηγόρος.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet