Νέα ηγεσία στη ΔΗΜΑΡ

Η ΔΗΜΑΡ, δια του νέου της προέδρου, προσπαθεί να ξαναβρεί το δρόμο της «για να συμβάλλει στη σταθερή ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».Το προηγούμενο σαββατοκύριακο η ΔΗΜΑΡ πραγματοποίησε το 4ο συνέδριο της από την ίδρυση της το 2010. Για πρώτη φορά όμως αλλάζει η ηγεσία της, μιας και ο Φώτης Κουβέλης δεν έθεσε υποψηφιότητα. Τα τελικά αποτελέσματα μεταξύ των 4 υποψήφιων, διαμορφώθηκαν ως εξής: Θανάσης Θεοχαρόπουλος 312 ψήφοι (52,88%), Μαρία Γιαννακάκη 241 ψήφοι (40,84%), Βαγγέλης Ιντζίδης 18 ψήφοι (3,05%), Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης 6 ψήφοι (1,01%), Λευκά – άκυρα 13 (2,20%). 
Ο νέος πρόεδρος του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους συνέδρους για την υποστήριξη τους, δήλωσε πως πρόκειται για μια εντολή ανανέωσης και επανεκκίνησης. Προσδιόρισε το πολιτικό στίγμα της ΔΗΜΑΡ σε σχέση με δυο άκρα: «ρήξη του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού με τον νεοφιλελευθερισμό και ρήξη της κυβέρνησης με τον αριστερισμό και εθνικολαϊκισμό», ενώ τόνισε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης ενάντια σε λαϊκισμό, πελατειακές σχέσεις και συντηρητικές πολιτικές. 
Ο 36χρονος νέος ηγέτης κάνει λόγο για ευρύτερες συμμαχίες, περιφρουρώντας την αυτονομία του κόμματος. Για την εκλογή του τον συνεχάρη το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Στη νέα 83μελή κεντρική επιτροπή μεταξύ των πρώτων που εξελέγησαν, είναι πρώην βουλευτές του κόμματος και γνωστά στελέχη της όπως οι Ν. Τσούκαλης, Δημ. Χατζησωκράτης, Θ. Μαργαρίτης, Μαρία Κουβέλη, Σ. Παπαθανασίου, Στ. Μαλέλης, Θ. Ψύρρας, Χρ. Μαχαίρας κ.ά.

Αλλαγή σελίδας

Η ΔΗΜΑΡ γύρισε σελίδα λοιπόν. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος συναντήθηκε την Πέμπτη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Να ξαναβρεί η ΔΗΜΑΡ τον δρόμο της, γιατί μπορεί να συμβάλλει, με βάση την παράδοσή της, στη σταθερή ευρωπαϊκή πορεία της χώρας», ευχήθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος στο νέο Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, τον οποίο δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.
Από την πλευρά του ο κ. Θεοχαρόπουλος δήλωσε ότι «αυτός είναι ο στόχος, να μπορέσουμε να συμβάλουμε από την μεριά μας στην επίλυση των προβλημάτων της κοινωνίας, γιατί είναι κρίσιμες οι στιγμές εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης - όπως πολύ σωστά είπατε - και της Ευρωζώνης, με στόχο να προχωρήσουμε μπροστά και να δούμε τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα».
Και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «χρειάζεται εθνική συνεννόηση για όλα αυτά τα ζητήματα».
Τέλος στην πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΗΜΑΡ υπό τον νέα της ηγεσία χαιρετίζει την επαναλειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της ΕΡΤ, επισημαίνοντας πως το μαύρο στις οθόνες πριν από δύο χρόνια ήταν η αφορμή για την αποχώρησή της από την τρικομματική κυβέρνηση. 

Β.Ρ. ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet