Από την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου ξεκίνησε το λεγόμενο εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, τα οποία θα είναι ανοιχτά τις περισσότερες ημέρες μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ μέσα στο διάστημα των γιορτών προβλέπεται η λειτουργία τους τρεις Κυριακές, αρχής γενομένης από σήμερα.
Η εορταστική ατμόσφαιρα, όμως, δεν είναι για όλους/ες. Θα στηριχτεί, θα πέσει πάνω για την ακρίβεια, στις πλάτες των χιλιάδων εργαζόμενων στο εμπόριο οι οποίοι, χωρίς ξεκούραση, χωρίς διάλειμμα, με κανένα κενό (και με κομμένα ρεπό!), με απλήρωτες υπερωρίες και με τσακισμένα νεύρα θα είναι στο πόδι μέχρι την παραμονή της πρωτοχρονιάς, όταν και θα λήξει το εορταστικό (για τους άλλους, όχι για αυτούς) ωράριο.
Κάτι παραπάνω από δύο διαβολο-εβδομάδες που θα διαδεχθούν τη φιέστα της «Black Friday», αναγκάζοντας τους εργαζόμενους στο εμπόριο να γκρεμίζουν και να ξαναστήνουν ολόκληρα καταστήματα 10 φορές σε έναν περίπου μήνα.
Την ίδια στιγμή, οι εργοδότες του εμπορίου (μεταξύ αυτών οι πιο γνωστοί είναι τα Factory Outlet, τα McArthur Glenn, τα Praktiker κ.α.) αμφισβητούν τα τελευταία χρόνια στην πράξη και την αργία της 26ης Δεκεμβρίου (καθιερώθηκε επίσημα το 2017), καθώς και την εθιμοτυπική αργία της 2ας Ιανουαρίου, η οποία αποτελεί την ελάχιστη ανάσα που χρειάζονται οι εμποροϋπάλληλοι μετά τη σκληρή «εορταστική» περίοδο του Δεκεμβρίου.
Οι ίδιοι οι εργοδότες έχουν «κατακτήσει» τις 32 εργάσιμες Κυριακές στις τουριστικές ζώνες, ενώ το ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας επεκτείνεται και πέρα από τα εμπορικά καταστήματα, αφού στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης προβλέπεται η κυριακάτικη λειτουργία των αποθηκών του λιανεμπορίου, με χιλιάδες εργαζόμενους επιπλέον να χάνουν την ξεκούρασή τους.
Σύμφωνα με τη συλλογικότητα «Ορθοστασία», οι μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου αποφασίζουν κατά το δοκούν πόσες και ποιες Κυριακές ανοίγουν, εφαρμόζουν 5ωρα εργασίας, 3μερες συμβάσεις (Leroy Merlin) μόνο για τα τριήμερα (Παρασκευή – Κυριακή), προσλαμβάνουν εργαζόμενους με εργόσημο (Hondos Center), ενώ σε πολλές επιχειρήσεις επιβάλλεται η 5ωρη απασχόληση την Κυριακή, ώστε οι εργαζόμενοι να χάνουν το επιπλέον ρεπό που θα δικαιούνταν.
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν επίσης τη γενίκευση της ενοικιαζόμενης εργασίας, «μέσω δουλεμπορικών εταιρειών τύπου Man Power, Adecco, Icap, Mellon, με αποτέλεσμα εταιρείες όπως το Πλαίσιο, ο Βασιλόπουλος και τα Leroy Merlin να στελεχώνουν ολόκληρα τμήματα (π.χ. logistics) αποκλειστικά με “ενοικιαζόμενους”».

Το... γιορτάζουν με απολύσεις τα Public

Στην καθιέρωση της φιέστας που προηγείται, πλέον, του εορταστικού ωραρίου πρωτοστάτησε ένας από τους σημαντικότερους «παίχτες» του κλάδου, τα Public (RETAIL WORLD A.E.), που και φέτος δήλωσαν υπερήφανα ότι είναι η εταιρεία «που έφερε το Black Friday στην Ελλάδα» και «στηρίζουν με συνέπεια το θεσμό από το 2016» (sic).
Δεν μπορούν, ωστόσο, να επαίρονται για τις εργασιακές συνθήκες, δεδομένου ότι την ίδια περίοδο που καλούσε τους καταναλωτές να ορμήσουν στα καταστήματα κυνηγώντας τις «μεγάλες προσφορές», η εταιρεία έδειξε την πόρτα της απόλυσης σε εργαζόμενους, με φόντο τη συνένωση με τη Media Markt σε νέο σχήμα, στο οποίο η RETAIL WORLD κατέχει το 75%.
Όπως αναφέρουν στην «Εποχή» μέλη του σωματείου εργαζομένων στα Public, οι απολύσεις εντείνουν την ανησυχία τους, την ώρα που η εργοδοτική πλευρά παραπέμπει στις καλένδες την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους της εταιρίας σε καταστήματα, κεντρικές αποθήκες, τμήματα παραλαβών, ετοιμασίας, αποστολών, καθαριότητας, φύλαξης, οδηγούς, τεχνικούς και συντηρητές, υπάλληλους γραφείων, λογιστές κ.λπ.
Οι εργαζόμενοι θυμίζουν ότι ο Όμιλος, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, «με ορόσημο την αλλαγής της εμπορικής του στρατηγικής το 2015- επιτυγχάνει κάθε χρόνο βελτίωση όλων των δεικτών και αύξηση μεριδίων στις βασικές προϊοντικές κατηγορίες που εστιάζει».
Τα κέρδη της, όμως, και η «ανάπτυξή» της εν λόγω εταιρείας, προσθέτουν οι εργαζόμενοι, έχουν στηριχθεί σε μισθούς πείνας, στο μοντέλο του εργαζόμενου – λάστιχο, σε εργολαβικούς εργαζόμενους/νες, σε απλήρωτες υπερωρίες, σε περικοπές στα έξοδα καθαριότητας «και σε διάφορες άλλες νόμιμες και μη πρακτικές», από αυτές που καθημερινά φτάνουν στα αυτιά τους από τους συναδέλφους τους στα 55 συνολικά καταστήματα Public.
Oι υπεύθυνοι επικοινωνίας των Public διάψευσαν κατηγορηματικά τα περί απολύσεων, απαντώντας πρόσφατα σε σχετικό ερώτημα της «Εφημερίδας των Συντακτών». Ανέφεραν μάλιστα ότι «γίνονται προσλήψεις 480 εποχικών εργαζομένων τον Δεκέμβριο».
Όπως, όμως, τονίζουν οι εργαζόμενοι, πρόκειται για συμβάσεις ενός μήνα, που σημαίνει... επιστροφή στην ανεργία μετά το τέλος γιορτών.

Τάσος Γιαννόπουλος

 

 

15 προτάσεις για το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Με μοναδική μας φιλοδοξία να αποτελέσει ο φορέας μας τον πραγματικό σύμβουλο της πολιτείας, με κοινωνική αναφορά και προοδευτικό πρόσημο, καθώς και να αναδείξει και να επιλύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας, η παράταξή μας επιδιώκει μέσω της Κεντρικής Διοίκησης να αναδείξει και να προωθήσει:
1. Μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές για τους νέους οικονομολόγους
2. Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών
3. Αναβάθμιση σεμιναρίων
4. E-Learning
5. Δημιουργία Ερευνητικού Γραφείου ΟΕΕ
6. Πρόγραμμα Bridge
7. Επιστημονικά Περιοδικά ΟΕΕ
8. Διεθνοποίηση του Φορέα
9. Παιδαγωγική-Εκπαιδευτική Επάρκεια
10. Επικαιροποίηση Εργασιών Λογιστή-Φοροτέχνη
11. Παροχή ψηφιακής υπογραφής στα μέλη
12. Συνεργασία ΟΕΕ με τα ΑΕΙ της χώρας
13. TAXISNET για Επαγγελματίες
14. Δημιουργία Γραφείου Διασύνδεσης
15. Mentoring
Οι παραπάνω προτάσεις, εκτός από τη διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων του κλάδου μας, τη ρύθμιση και επίλυση υπαρχόντων προβλημάτων, στοχεύουν στην επιστημονική αναβάθμιση του φορέα, τη δημιουργία νέων πηγών εσόδων, τη μετεξέλιξή του σε σύγχρονο οργανισμό ανάπτυξης της οικονομικής επιστήμης και χρήσιμο εργαλείο της πολιτείας, αλλά και της κοινωνίας.
Με τις παραπάνω προτάσεις, το ΟΕΕ θα αγκαλιάσει ξανά τα μέλη του, όπου αυτά και αν απασχολούνται, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στους ΟΤΑ, στο χρηματοπιστωτικό τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους λογιστές-φοροτέχνες και μελετητές, τους Ορκωτούς Ελεγκτές και τους εργαζομένους στις ελεγκτικές εταιρείες, καθώς και κάθε οικονομολόγο που χρησιμοποιεί το πτυχίο του για βιοποριστικούς λόγους.
Η ριζική αναμόρφωση του προϋπολογισμού και των εισφορών που καλούνται να καταβάλουν οι συνάδελφοί μας, ώστε αυτές να χαρακτηρίζονται ανταποδοτικές και το επιμελητήριο βιώσιμο, προϋποθέτει ανατροπή της διαχειριστικής φιλοσοφίας που διέπει την πλειοψηφία των μελών της απερχόμενης Κεντρικής Διοίκησης και αντικατάστασή της με σύγχρονες επιλογές διαχείρισης τόσο των δαπανών, όσο και της εύρεσης νέων πηγών εσόδων.
Οι ξεπερασμένες διαχειριστικές αντιλήψεις οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην περιθωριοποίηση του ΟΕΕ, με μέλη φαντάσματα και αποδυναμωμένες δυνατότητες.

Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδας
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet