Η επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει για την προεδρεία της Δημοκρατίας την κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, άλλαξε το κλίμα των τελευταίων ημερών και τη συζήτηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Η αναζήτηση λύσης εκτός των αναφερομένων, ως λίγο πριν, πολιτικών προσώπων, στο πρόσωπο μιας γυναίκας και δικαστικού με διακριτή και θετική άποψη σε ζητήματα ποιότητας ζωής των πολιτών, υπήρξε η βάση για την ευρεία στήριξή της. Στην πρόταση του κ. Κ. Μητσοτάκη διακρίνει κανείς την προσπάθειά του να ξεφύγει από τις εσωκομματικές διαφωνίες, μάλιστα και μέσω της εικαζόμενης αποδοχής της από την αντιπολίτευση, ιδίως της αξιωματικής. Η ΝΔ ωστόσο ασυλλόγιστα, ως συνήθως, μιλά για «πιρουέτες» αναφερόμενη στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αντί να ολοκληρώσει τη λογική της πρότασής της, την οποία ως φαίνεται δεν πίστευε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα, είχε την ευκαιρία και υποστηρίζοντας τον νυν πρόεδρο, Προκόπη Παυλόπουλο -ήταν εντελώς αχρείαστο ή και λάθος να επιστρατεύει εθνικούς λόγους- αλλά και υπερασπίζοντας μία καλή πρόταση της ΝΔ, να αποδείξει ότι σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς και τους στηρίζει διαψεύδοντας, για άλλη μια φορά, τις αντι-ΣΥΡΙΖΑ διαβολές. Και δίκαια υπενθύμισε ότι η κ. Σακελλαροπούλου ήταν δική του, αξιοκρατική, πρόταση για πρόεδρος του ΣτΕ, την οποία η ΝΔ είχε καταψηφίσει! Αυτό, εξάλλου, αρκούσε και δεν ήταν ανάγκη να ξαναθυμίσει αυτή τη στιγμή όλες τις αντιφάσεις, αφερεγγυότητες, αναξιοπιστίες της κτλ κτλ. Μιλώντας για την προσωπικότητα της νέας προέδρου, ο Αλ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι «δεν ήταν τυχαία επιλογή μας για τη θέση της προέδρου του ΣτΕ, αφού υπήρξε μια εξαίρετη δικαστής που υπηρέτησε με σθένος τη δικαιοσύνη, την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους».
«Θα κρατήσουμε και τώρα στάση ευθύνης», πρόσθεσε, «θα δώσουμε τη δυνατότητα η νέα ΠτΔ να εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία, καθώς έτσι αρμόζει για όποιον αναλαμβάνει τη βαριά ευθύνη -όπως ορίζει το Σύνταγμα- να είναι για τα πέντε επόμενα χρόνια ο εκφραστής της ενότητας του λαού και της δημοκρατίας μας».

Π. Κ.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet