ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Πίσω από την τελεσιγραφική μορφή των δηλώσεων πολλών πολιτικών παραγόντων της ευρωζώνης και της ΕΕ και του πολλαπλασιασμού τους από τον «ενισχυτή» των συστημικών μίντια, εύκολα διακρίνει κάποιος την πραγματική ανησυχία που προκαλεί το ενδεχόμενο να μην υπάρξει τελικά πεδίο συμφωνίας Ελλάδας και θεσμών μέσα στην επόμενη εβδομάδα ή ως το τέλος του μήνα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε αυστηρή προειδοποίηση προς την ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να προσέλθει χωρίς καθυστέρηση με «σοβαρές προτάσεις» επί ποινή εγκατάλειψης στο έλεος της χρεοκοπίας και της εξόδου από την ευρωζώνη, συνοδεύεται αμέσως μετά από κινήσεις και δηλώσεις προθέσεων για συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Κάθε απόρριψη των συμβιβαστικών προτάσεων της Αθήνας συνοδεύεται αμέσως μετά από ανακοινώσεις για νέες συγκλήσεις ανώτερων κοινοτικών οργάνων για νέες συζητήσεις.
Μέσα σ’ αυτή την ατμόσφαιρα προγραμματίστηκε η αυριανή έκτακτη σύνοδος κορυφής και αμέσως λάβαμε, από τα πιο αρμόδια χείλη, της κ. Μέρκελ, τη διαβεβαίωση ότι τίποτε δεν τελειώνει τη Δευτέρα εάν δεν υπάρξει συμφωνία. Ήδη δείχνουν ως νέο ορόσημο την τακτική σύνοδο της 25ης Ιουνίου.
Με τον κ. Ντράγκι να επισημαίνει ότι χωρίς συμφωνία και με χρεοκοπία της Ελλάδας «μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά» και τη δήλωσή του ότι η εντολή που έχει ως διοικητής της ΕΚΤ «εξαρτάται από τη θέληση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων», φαίνεται ότι κινούμαστε στο έδαφος της αναζήτησης λύσης στο πολιτικό επίπεδο ή ακόμα και μετάθεσης της λύσης για το εγγύς μέλλον με πρόνοια για την εκπλήρωση των άμεσων δανειακών υποχρεώσεων της Αθήνας.
Με δεδομένο ότι στην πολιτική αναμέτρηση παίρνει ήδη μέρος και ο λαϊκός παράγοντας, είναι φανερό ότι η επίδραση της συμμετοχής του θα μετράει από εδώ και πέρα σημαντικά στην έκβαση αυτής της κρίσιμης μάχης.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet