Πρεμιέρα στο Κάρλοβι Βάρι


Στο 50ο Διεθνές Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι στην Τσεχία, το οποίο διαξάγεται από τις 3 ως τις 11 Ιουλίου, θα κάνει πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Κατσούπη «My friend Larry Gus». Η ταινία θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού στο τμήμα ντοκιμαντέρ του φεστιβάλ, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης και κομβικό σημείο συνάντησης για αγοραστές, διανομείς, προγραμματιστές φεστιβάλ, πράκτορες πωλήσεων, δημοσιογράφους και σκηνοθέτες. Το ντοκιμαντέρ έχει ως θέμα τον έλληνα μουσικό παραγωγό Λάρι Γκας. Είναι ένα οδοιπορικό τεσσάρων χρόνων, που εξιστορεί το φλερτ ενός νέου ταλαντούχου μουσικού από τη Βέροια Ημαθίας, με τη μουσική, τη ζωή αλλά και το μεγάλο όραμα μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του καλύτερου του φίλου. Ο εικοσιεξάχρονος φοιτητής Πολυτεχνείου και «επίδοξος» μουσικός με το μουσικό όνομα Λάρι Γκας και το βαπτιστικό Παναγιώτης, βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα και σε μία ευκαιρία: να ασχοληθεί σοβαρά με τη μουσική του. Αποφασίζει να παρατήσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Βαρκελόνη και ξαναγυρίζει στο παιδικό του δωμάτιο στη Βέροια για να ηχογραφήσει ένα άλμπουμ. Ο φίλος του Βασίλης Κατσούπης αποφασίζει από τη δική του πλευρά να κινηματογραφήσει την προσπάθεια του Λάρι, τα πάνω και τα κάτω, φιλικές σχέσεις και απλά κομμάτια καθημερινότητας. Θα τα καταφέρει ο Λάρι να γίνει αυτό που ήθελε ή θα παραδοθεί στη μοίρα του τραπεζικού υπαλλήλου; Στη διάρκεια τεσσάρων ετών γυρισμάτων, από την Αθήνα ως τη Νέα Υόρκη, τη Βέροια, τη Θεσσαλονίκη και το Μιλάνο, πολλά άλλαξαν. Και, κάπως μαγικά, πολλά έμειναν ακριβώς ίδια.
Αυτή είναι η ιστορία της ταινίας η οποία ξεκινά το 2010, όταν η αμερικανική DFA Records, μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες παγκοσμίως (LCD Soundsystem, Hot Chip, κ.ά.) ανακάλυψε το Λάρι Γκας μέσα από το myspace και του ζήτησε να γράψει ένα άλμπουμ για αυτούς.

Κι άλλες ελληνικές παρουσίες

Όμως οι ελληνικές παρουσίες στο Κάρλοβι Βάρι δεν περιορίζονται στην ταινία του Κατσούπη. Στο διαγωνιστικό τμήμα θα βρεθεί ο Αλέξης Αλεξίου με το «Τετάρτη 04:45», στην οποία πρωταγωνιστεί ο Στέλιος Μάινας στο ρόλο ενός άνδρα που μέσα σε 32 ώρες χάνει τα πάντα. Στο διαγωνιστικό θα βρίσκεται και η ταινία «Αντονία» του Φερντινάντο Σίτο Φιλομαρίνο, μια ελληνοϊταλική παραγωγή που έχει θέμα τη ζωή της ποιήτριας Αντονία Πότσι. Επίσης, η πολύ καλή ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα «Η έκρηξη» επιλέχτηκε από το περιοδικό «Variety» και συμμετέχει στο τμήμα Επιλογές Κριτικών: 10 Σκηνοθέτες Για Να Δείτε Από Το Βαριάετι (Critics’ Choice: Variety’s 10 Directors to Watch).

Σ.Κ.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet