Την έντονη κριτική της στην κυβέρνηση της Πολωνίας εκφράζει η Μαλτέζα Επίτροπος για θέματα Ισότητας, Ελένα Νταλί, μέσω της ηλεκτρονικής έκδοσης της επιθεώρησης EUobserver. Αφορμή η απόφαση περίπου 80 πόλεων και δήμων της χώρας να αυτοχαρακτηριστούν ως «ζώνες ελεύθερες από μέλη της LGBTQ κοινότητας». Οι αρχές αυτών των πόλεων τάσσονται με τις θέσεις του ακροδεξιού κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη» του πρωθυπουργού Ματέους Μοραβιέτσκι, το οποίο στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου συγκέντρωσε το 43,6% των ψήφων και σχημάτισε αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Η Ελένα Νταλί σε ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο, την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε ότι η Επιτροπή θα δώσει προτεραιότητα σε θέματα σχετικά με τα δικαιώματα μετακίνησης των ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και επεσήμανε ότι «αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί τα μέλη της κοινότητας πολύ σύντομα θα αρχίσουν να δέχονται επιθέσεις».
Πέρυσι στην πόλη του Λούμπλιν θεσπίστηκε βραβείο, το οποίο απονέμεται σε αξιωματούχους που εργάστηκαν κατά της «ιδεολογίας των LGBT» ενώ ο αρχιεπίσκοπος της Κρακοβίας σε δήλωσή του έχει αναφέρει ότι το κίνημα LGBTQ είναι μια «πανούκλα χρώματος ουράνιου τόξου».

 

 

Ν. Σ.
Πρόσφατα άρθρα ( Διεθνή )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet