Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με τα πραγματικά προβλήματα και τις εσωτερικές αντιφάσειςΦαίνεται πως ο μήνας του μέλιτος για την κυβέρνηση, που κράτησε... αρκετούς μήνες, βρίσκεται στη λήξη του.
Η συσπείρωση που και προεκλογικά είχε πετύχει η ΝΔ στη βάση του νεοφιλελεύθερου δόγματος και του αντι–ΣΥΡΙΖΑ μετώπου, δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την απρόσκοπτη συνέχιση του κυβερνητικού έργου. Τα μεγάλα προβλήματα, που προκύπτουν στην πορεία της, αναδεικνύουν τη μεγάλη, πιθανόν και ανυπέρβλητη δυσκολία της κυβέρνησης να τα αντιμετωπίσει με βάση αυτή την επίπλαστη συσπείρωση.
Στην εξωτερική πολιτική είναι εμφανείς πια οι δύο γραμμές στο εσωτερικό της. Ο επεξεργασμένος λόγος του υπουργού Εξωτερικών κ. Δένδια και οι τοποθετήσεις του πρωθυπουργικού συμβούλου Θ. Ντόκου συγκρούονται ανοιχτά όχι μόνο με τις παρεμβάσεις του κ. Α. Σαμαρά, αλλά και με τοποθετήσεις του υπουργού Άμυνας, κ. Παναγιωτόπουλου.
Στο προσφυγικό η φθηνή πολιτική της επίρριψης των ευθυνών στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν αρκεί πια για να κρύψει την ανεπάρκεια και τη σύγκρουση με το διεθνές δίκαιο της κυβερνητικής πολιτικής στο κρίσιμο αυτό πεδίο. Η επιλογή της αποτροπής δεν μπορεί να συμπεριλάβει υπό κοινή στέγη τις αντιτιθέμενες απόψεις για το ρόλο που προορίζεται για το Λιμενικό στις «επαναπροωθήσεις» και τις επικρίσεις ή και τις λοιδορίες για το «πλωτό φράγμα» από φίλια μέσα.
Το μεγάλο ατού του «νόμου και τάξης» δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. Όχι μόνο γιατί η εφαρμογή του αποκάλυψε την ανοιχτή σύγκρουση αυτής της πολιτικής με τις απλές έννοιες του κράτους δικαίου, αλλά και γιατί ο τηλεοπτικός χειρισμός του εξοργίζει πια και φίλιες δυνάμεις, που βλέπουν τα δελτία στις 8 διαρκώς φορτωμένα από αστυνομικές ειδήσεις.
Αν προσθέσουμε σε αυτά τη θεαματική αμηχανία μπροστά στην επίθεση της διαπλοκής στο... γήπεδο του ποδοσφαίρου, προκειμένου να μη χαλάσουν καρδιές, ή την αντεπίθεση εκ μέρους της αντιπολίτευσης στα εργασιακά, που αποκαλύπτει το αβάσιμο των προεκλογικών υποσχέσεων της ΝΔ, ή τα μάλλον δυσοίωνα μηνύματα για την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών, τότε η εικόνα για τις σοβαρές δυσκολίες που ήδη αντιμετωπίζει η κυβέρνηση σιγά σιγά ολοκληρώνεται.
Είναι βέβαιο ότι στην Πειραιώς ήδη ανησυχούν, καθώς οι εξελίξεις αυτές δεν αμαυρώνουν μόνο την εικόνα της έτοιμης από καιρό κυβέρνησης, που όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει στηριγμένη στη «νωπή εντολή», αλλά αναδιατάσσουν το πολιτικό σκηνικό με κίνδυνο να διαμορφωθεί ένα αντίπαλο μέτωπο δυνάμεων, αντίθετο στη συντηρητική συσπείρωση ενώπιον του «κοινού εχθρού», που είχε πετύχει ως χθες η ΝΔ.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet