Όσο κι αν μετέθετε το πικρό ποτήριον της τοποθέτησης για τα εργασιακά ο πρωθυπουργός δεν το απέφυγε. Στη συζήτηση της Παρασκευής στη Βουλή ο Κ. Μητσοτάκης υπεράσπισε την πολιτική του της ταξικής μεροληψίας χωρίς καμία προφύλαξη. Η προσπάθεια του να διαθλάσει την αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα, μεταφέροντας την ερώτηση σε συζήτηση αρχηγών, και να επωφεληθεί από τις αντιπαραθέσεις των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε, καθώς η πολιτική του σφυροκοπήθηκε τόσο από το ΚΙΝΑΛ όσο και από το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην τοποθέτησή του μίλησε τόσο για τη ραγδαία επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων επί ΝΔ, όσο και για τους χαμηλούς μισθούς. Επιχειρηματολόγησε γιατί πρέπει και μπορεί να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός 7,5% το 2020 και 7,5% το 2021, υποστηρίζοντας ότι ανάπτυξη που στηρίζεται σε χαμηλούς μισθούς δεν διαχέεται στην κοινωνία. Τρανταχτό παράδειγμα η Ιρλανδία, η λεγόμενη κέλτικη τίγρης, στην οποία, παρά τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης μετά το μνημόνιο, οι λαϊκές τάξεις στις πρόσφατες εκλογές απάντησαν καταψηφίζοντας τα δύο δεξιά κυβερνητικά κόμματα, δίνοντας την πρώτη θέση στην Αριστερά, στο Σιν Φέιν (βλ. σελ. 17). Η ανάπτυξη έχει πρόσημο!
Τελικά, έγινε φανερό ότι η κυβέρνηση από τα δύο μοντέλα οικονομικής ανάπτυξης επιλέγει αυτό των χαμηλών μισθών. Όχι τυχαία ο ΣΕΒ συνέστησε στην πολιτεία «να επιδείξει σύνεση στην αύξηση των μισθών», καταγγέλλοντας τις αυξήσεις του ΣΥΡΙΖΑ το 2019.
Ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης, προτείνοντας κοινή στάση στα εργασιακά ζητήματα και ειδικά στην αύξηση του κατώτατου μισθού, δυστυχώς χωρίς θετική ανταπόκριση. Σημαντικό στιγμιότυπο ήταν η άρνηση του προέδρου της Βουλής να δεχθεί το στικάκι με τις συζητήσεις στο Γιούρογκρουπ, που κατέθεσε ο Γ. Βαρουφάκης, μετά την οποία ο πρόεδρος του ΜεΡΑ25 δήλωσε ότι θα το δώσει στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες.
Πρόσφατα άρθρα ( Πολιτική )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet