2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑΑπό τις 5 μέχρι τις 8 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί το 2ο συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα. Μέσα σε έναν κόσμο που αλλάζει, «οι αγώνες και οι διεκδικήσεις των νέων ανθρώπων δείχνουν το δρόμο για την κοινωνία που οραματιζόμαστε», αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στο κείμενο καλέσματος για το 2ο συνέδριό της. Στόχο της αποτελεί η καθημερινή μάχη ενάντια στην έμφυλη βία και τις διακρίσεις, ενάντια στην εκμετάλλευση κάθε νέου και νέας εργαζόμενου/-ης, ενάντια στην άνοδο της άκρας δεξιάς, ενάντια σε λογικές που στιγματίζουν ανθρώπους λόγω εθνικής καταγωγής, θρησκείας, φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού, προκειμένου οι νέοι και οι νέες να μπορέσουν οικοδομήσουν έναν κόσμο που θα υπηρετεί τις ανάγκες τους, έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων τους.

Κάλεσμα συμμετοχής, κάλεσμα συνδιαμόρφωσης

Ανοιχτό κάλεσμα απευθύνει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στους νέους και τις νέες στο δρόμο προς το 2ο συνέδριο, για να θέσουν από κοινού προβληματισμούς, ανησυχίες, ερωτήματα, εμπειρίες και, κυρίως, να συνδιαμορφώσουν τις θέσεις, τις προτάσεις και τους αγώνες της επόμενης ημέρας. Το κάλεσμα αυτό για διάλογο είναι ευρύ, καθώς απευθύνεται σε εργαζόμενους/-ες, φοιτητές/-τριες, μαθητές/-τριες, νέους καλλιτέχνες, αθλητές/-τριες, φορείς, κινήματα πόλης και νέους ανθρώπους από κάθε κοινωνικό χώρο, με σκοπό τη διαμόρφωση ενός πολιτικού σχεδίου που θα φέρνει στο προσκήνιο και θα απαντά στις ανάγκες της νεολαίας με γνώμονα τη Δημοκρατία, την Αλληλεγγύη, την Ελευθερία και τη Συλλογικότητα απέναντι στην «κανονικότητα» που θέλουν να μας επιβάλουν.

Το μέλλον είναι αριστερά

Διανύοντας το δρόμο προς το 2ο συνέδριο, ο προσυνεδριακός διάλογος έχει ξεκινήσει και γίνονται συζητήσεις που αφορούν τη νέα γενιά, με επίκεντρο την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου κάθε νέου και νέας, τη διεύρυνση των ελευθεριών και της δημοκρατίας, καθώς και την κοινωνική χειραφέτηση. Για το λόγο αυτό, τα κείμενα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνουν τόσο τον απολογισμό της διακυβέρνησης τους ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019, όσο και τον απολογισμό της δράσης της ίδιας της οργάνωσης της νεολαίας και του κόμματος. «Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει να μην γίνει η δική μας γενιά, η χαμένη γενιά που άφησε πίσω της η περίοδος της οικονομικής κρίσης. Για την Αριστερά, η συζήτηση αυτή που ξεκινά τη μεταμνημονιακή περίοδο, οφείλει να βάζει στο επίκεντρο τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, μιας γενιάς που μεγάλωσε, σπούδασε και εργάστηκε σε καθεστώς λιτότητας και φτωχοποίησης», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο θέσεων εν όψει του συνεδρίου. Πρόκειται για ένα κείμενο που περιλαμβάνει τις θέσεις της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για κάθε πτυχή της κοινωνικής πραγματικότητας, όπως είναι τα εργασιακά, η παιδεία, η υγεία, το μεταναστευτικό-προσφυγικό, ο πολιτισμός, τα κοινωνικά δικαιώματα, η ασφάλεια, τα ζητήματα που αφορούν του συνανθρώπους μας που είναι ΑμεΑ, ζητήματα φύλου και σεξουαλικότητας και πολλά άλλα.

Το μέλλον δεν είναι προκαθορισμένο

«Τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα για τους πολλούς και τις πολλές». Με οδοδείκτη το 2ο συνέδριο, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ξεκινήσει μία καμπάνια μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, στην οποία καλεί τους νέους και τις νέες να ενώσουν τις φωνές τους και να πουν τη γνώμη τους πάνω σε ζητήματα που τους αφορούν απέναντι στην καταπίεση και το ρατσισμό, ώστε να γίνουν περισσότερες και να δώσουν μια ηχηρή απάντηση στο σκοταδισμό, τον εργασιακό «μεσαίωνα», αλλά και σε όποιον θέλει να καταστείλει τα όνειρα της νέας γενιάς. Για το λόγο αυτό, αξιοποιώντας την πλατφόρμα του iSyriza, τις επόμενες μέρες ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Σωτήρης Αλεξίου, καθώς και μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου, θα απαντήσουν σε ερωτήσεις που θα τεθούν στην πλατφόρμα. Αξίζει να το τονίσουμε ότι μόλις λίγες μέρες πριν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απάντησε κι αυτός σε ερωτήσεις που του τέθηκαν εν όψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, αριστεροί/-ες νέοι και νέες μπορούν να συμβάλουν στο διάλογο με την άποψή τους, μέσα από ένα δικό τους κείμενο στο left.gr, στο οποίο δημιουργήθηκε ειδική κατηγορία για το 2ο συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και ήδη «φιλοξενεί» ορισμένα άρθρα. Ο «νεολαιίστικος» προσυνεδριακός διάλογος, όμως, δεν βρίσκεται «εγκλωβισμένος» στα social media, καθώς αποτελεί κι ένα στοιχείο που δίνει ζωντάνια στις διαδικασίες των οργανώσεων, πάντα με γνώμονα το διάλογο και τη συνδιαμόρφωση. Στο πλαίσιο αυτό, σε πολλές πόλεις ανά την Ελλάδα (Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη), η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί εκδηλώσεις με θέματα που απασχολούν τόσο τους νέους και τις νέες, όσο και την τοπική κοινωνία.

Οι αγώνες της νεολαίας δείχνουν το δρόμο

Πάνω στα επίδικα που θέτει η νέα γενιά, θα κληθούν να συζητήσουν, λοιπόν, οι νέοι και οι νέες που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στις 5-8 Μάρτη. Μετά τη δημιουργία δεκάδων νέων οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα, τη μαζικοποίηση και την εγγραφή νέων μελών, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ φτάνει σιγά σιγά προς το 2ο συνέδριό της, ένα συνέδριο που βρίσκει τη νεολαία στο στόχαστρο της κυβερνητικής εξουσίας, καθώς η καταστολή αποτελεί βασικό εργαλείο χειραγώγησης και καταπίεσης των ζωών των νέων ανθρώπων.

Μαρία Γεωργακοπούλου
Πρόσφατα άρθρα ( Πολιτική )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet