Η ακραία μεθοδολογία και επιχειρηματολογία της πλειοψηφίας της προανακριτικής επιτροπής να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των προστατευομένων μαρτύρων αποκάλυψε, πρώτα απ΄ όλα, την δική τους αναξιοπιστία. Οι «άριστοι και νόμιμοι» πιάστηκαν επ΄ αυτοφόρω σε μεθόδους, για να αποκαλυφθούν και έτσι να τρομοκρατηθούν μάρτυρες, από την εργαλειοθήκη παρακρατικών.
Είναι σημαντικό ότι ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρχικά γνωμάτευσε ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες πρέπει να περιφρουρήσουν την ταυτότητα τους και στη συνέχεια ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας δικαιούται να ορίσει τον τρόπο κατάθεσής του. Είναι γελοίο βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να ισχυρίζονται ότι έχουν τα ίδια δικαιώματα με εισαγγελείς άρα να δουν το πρόσωπο του μάρτυρα και ταυτόχρονα να τους αποκαλούν «κουκουλοφόρους» με σαφή τον υπαινιγμό. Όπως και ο φιλοκυβερνητικός τύπος που χρησιμοποίησε κατά κόρον τον όρο για ευνόητους λόγους.
Αυτή η υπερδόση αυθαιρεσίας και θεσμικής βίας, ως φαίνεται, δεν έγινε αποδεκτή από ολόκληρο το αντι–ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Ήταν δύσπεπτη η γραμμή των κ. Πλεύρη και Κεγκέρογλου ότι δεν υπολογίζουμε ούτε την αστική νομιμότητα όταν δεν μας συμφέρει ή μας βλάπτει. Η «Καθημερινή» σε κύριο άρθρο της την Παρασκευή θα σημειώσει ότι «είναι ανάγκη η διαδικασία να ξαναμπεί στις δικονομικές της ράγες». Ενώ οι βολές εναντίον της αστυνομίας και του κ. Χρυσοχοΐδη δεν έλειψαν.
Ως την Παρασκευή το βράδυ ο Πρωθυπουργός δεν είχε καμία παρέμβαση στην όλη υπόθεση πράγμα που επικρίθηκε έντονα από τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και με προσωπική δήλωση του Αλέξη Τσίπρα.
Πρόσφατα άρθρα ( Πολιτική )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet