Χρειάστηκε να γίνουν πραγματικό πεδίο μάχης τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, με αφάνταστη βία των ΜΑΤ, για να αποφασίσει η κυβέρνηση της ΝΔ να συγκαλέσει σύσκεψη με τους αιρετούς της περιοχής, της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης. Λίγες μέρες πριν, με αλαζονεία ο κ. Πέτσας τόνιζε ότι ο διάλογος έχει τελειώσει!
Στη σύσκεψη που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στο Μαξίμου, δεν προέκυψε ένα σαφές σώμα αποφάσεων. Από τις επίσημες ανακοινώσεις, ωστόσο, προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός, υπό την πίεση των πραγμάτων, ψέλλισε τη φράση με τη σχετική ασάφεια «αποσυμφόρηση των νησιών», που ζητούσαν οι πάντες. Ωστόσο, δεν μετακινήθηκε καθόλου από την κεντρική επιλογή του της αποτροπής που σημαίνει αφόρητες συνθήκες για τους πρόσφυγες και, προπαντός, κλειστά κέντρα–φυλακές
Σύμφωνα, πάντως, με τις τοποθετήσεις των αιρετών αμέσως μετά τη σύσκεψη, θα χρειαστεί να μεταφέρουν τα συμπεράσματά τους από αυτή στα συμβούλια, όπου και θα διαβουλευτούν για να παρθούν νέες αποφάσεις. Όσα συζητήθηκαν στο Μαξίμου, είναι φανερό ότι βρίσκονται υπό την αίρεση της αποδοχής των θεσμικών οργάνων, αλλά και των διαθέσεων των τοπικών κοινωνιών, που θα κρίνουν κατά πόσο έγιναν δεκτές οι ενστάσεις και οι προτάσεις τους. Οι εντολές, ωστόσο, που υπήρχαν με βάση τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι πλειοψηφίες δεν φαίνεται ότι θα αποδεχθούν ως λύση τη μικρή υποχώρηση Μητσοτάκη.
Πρόσφατα άρθρα ( Πολιτική )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet