Διά χειρός Μάκη Μπαλαούρα

Τώρα τρέχουν στην αγκαλιά του Δημοσίου…

Τώρα θυμήθηκαν: στις κρίσεις, αφήνουν στην άκρη τον νεοφιλελευθερισμό που προτάσσει τα πάντα στο ιδιωτικό κέρδος, όπως Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια κτλ.      Εντάξει, μη τα θέλουμε όλα δικά μας,  «θα αφήσουμε στην απέξω την προστασία των εργαζομένων, ευάλωτων, μικρομεσαίους, αγρότες και όλους αυτούς τους περίεργους».

Ακόμα και ο εισαγωγέας του εγχώριου νεοφιλελευθερισμού Στέφανος Μάνος, που άλλαζε φανέλα μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, και φώναζε κατά του σπάταλου, τεράστιου, ανόητου, βραδυκίνητου κράτους, τώρα με την κρίση του κορωνοϊού «λύγισε», ακόμα κι αυτός. Και λέει «η κρίση βοήθησε να φανεί μια άλλη, καλύτερη πλευρά της δημόσιας διοίκησης. Πιο γρήγορη και αποτελεσματική από ό,τι την ξέραμε». Και στο τέλος μας αποτελειώνει: «Αντίθετα η ιδιωτική επιχείρηση φάνηκε να δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις ταχύτητας και αποτελεσματικότητας που επιβάλλει η πανδημία».

…Με το αζημίωτο βέβαια

  • Η κυβέρνηση έκανε δωράκια στους κλινικάρχες, και αυτοί δέχτηκαν, προφανώς με εμφανή δισταγμό,  τον διπλασιασμό της  τιμής κρεββατιού ΜΕΘ από τα 800 που ίσχυε μέχρι τώρα (και για ΜΕΘ για γρίπη), στα        600 €. Ο κ. Πέτσας όμως, διασκέδασε τους υπαινιγμούς για αλισβερίσια με μαυραγορίτες: «Δεν είχαμε υπολογίσει το μισθολογικό κόστος»! Βρε τον μπαγάσα τον ΣΥΡΙΖΑ που 5 χρόνια εξαπατούσε τους κλινικάρχες και δεν έπαιρναν χαμπάρι, ότι τα έδιναν κάτω του κόστους!

  • Το Υπουργείο Υγείας μοίρασε 30 εκατ. διαγνωστικών τεστ σε ιδιώτες, παίρνοντας απλώς “φαρυγγικό επίχρισμα”, και επειδή δεν διαθέτουν τα απαραίτητα εργαστήρια-αντιδραστήρια το στέλνουν στο Ινστιτούτο Παστέρ.


Γράφτηκε, επίσης, ότι 3 περιφερειακά Πανεπιστήμια που διαθέτουν πιστοποιημένα εργαστήρια για την ανίχνευση του κοροναϊού είχαν κάνει πρόταση στον Μητσοτάκη για αναλάβουν τεστ δωρεάν….

 

  • Η κυβέρνηση, επίσης, χάρισε 11 εκατ. «για υπηρεσίες ενημέρωσης των πολιτών, της προστασίας της δημόσιας υγείας και των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού. Ξέχασαν όμως ότι τα ΜΜΕ υποχρεούνται να προβάλουν δωρεάν τα μηνύματα των κρατικών φορέων, όπως ο ΕΟΔΥ, για την αντιμετώπιση επιδημιών. Υπενθυμίζεται πως ανάλογο σκάνδαλο με υπέρογκες διαφημιστικές καμπάνιες προς ΜΜΕ είχε αποκαλυφθεί για το ΚΕΕΛΠΝΟ επί ΝΔ.


«Ουδέν κακόν αμιγές καλού» για Μπόρις  Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, που έκανε τις ταρζανιές  με τη θεωρία της «ανοσίας της αγέλης» σνομπάροντας τη λήψη μέτρων στη χώρα του, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.  Ο Μπόρις  Τζόνσον, αφού ξέρει αρχαία ελληνικά, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ««Μηδένα προ του τέλους μακάριζε»». Μια κυβέρνηση τσαρλατάνων που ανερυθρίαστα έλεγε πως περιμένουν 400.000-500.000 νεκρούς. Ο Boris κυνικά χλευάζει «So what» ή στα απλά ελληνικά «χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι».

Ο κ. Τζόνσον παίζοντας ρουλέτα με τη ζωή των πολιτών ούτε και το «αλαζονείας ούτις εκφεύγει δίκην», δυστυχώς για το λαό του, δε θυμήθηκε!

Γιατί κατέρρευσαν τα Συστήματα Υγείας στην Ευρώπη

Το παράδειγμα της Ιταλίας είναι χαρακτηριστικό. Το 1981 που φτιάχτηκε το καθολικό ΕΣΥ στην Ιταλία, υπήρχαν 530.000 κρεβάτια. Τώρα, υπάρχουν λιγότερα από 230.000, συνεχώς μειούμενα, ενώ των ιδιωτικών αυξάνεται.

Το ίδιο συνέβη και σε όλα τα κράτη της ΕΕ και ΗΠΑ, το ζηλευτό αγγλικό ΕΣΥ διαλύθηκε επί Θάτσερ. Όλα στο βωμό του κέρδους του ιδιώτη!

«Nein» Μέρκελ για κορονοομόλογο

Παρά τις προτροπές του Ντράγκι που ζήτησε ένα new deal: «Πλήρη κρατικοποίηση των χρεών της απώλειας εισοδήματος-επιχειρήσεων-εργαζομένων, εγκατάλειψη των «φρένων» δημοσίου χρέους».

Ούτε Ντράγκι, ούτε Λαγκάρντ έκαμψαν το τείχος Βερολίνου-Ολλανδίας- Φιλανδίας, όπως δεν το έκαμψε ούτε η προειδοποίηση Μακρόν ότι  η κρίση απειλεί να σκοτώσει το ίδιο το ευρωπαϊκό εγχείρημα.

Η Μέρκελ απάντησε με… τσάι και συμπάθεια για τα θύματα και με ένα κατηγορηματικό «όχι» στο ευρωομόλογο. Προέτρεψε τα κράτη να προσφύγουν στον ESM, δηλαδή  σε νέα μνημόνια! «Δεν πρέπει», είπε, «να υπάρχουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες».

Ιταλία-Ισπανία μπλόκαραν τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Κόντε έδωσε στην ΕΕ 10 ημέρες προθεσμία για να καταλήξει σε μια λύση, δηλώνοντας ότι «αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τότε, θα προχωρήσει μόνη της»!

Πάμε στοίχημα; Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενωθεί ή θα διαλυθεί;

Ιδού η απορία, όπως θα έλεγε ο Άμλετ!

 

* απάνθισμα συλλογής επιλεγμένων συμβάντων

 

 

 

 

 
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet