Άμεση βοήθεια για τις ιδιαίτερα θιγόμενες από την πανδημία κοινωνίες και τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης!Στην Ιταλία, την Ισπανία και την Γαλλία έχουν προσβληθεί δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι από τον κορωνοϊό. Η επιβίωσή τους εξαρτάται από μια καλή περίθαλψη σε νοσοκομεία με επαρκείς Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Οι υγειονομικές και νοσοκομειακές υπηρεσίες αυτών των χωρών συρρικνώθηκαν σημαντικά κατά και μετά την κρίση του ευρώ. Ως εκ τούτου, δεν είναι πλέον σε θέση να συμπαρασταθούν σε αυτούς τους βαριά άρρωστους ανθρώπους.
Γι αυτό ζητάμε από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, καθώς και από τις κυβερνήσεις των λιγότερο από την πανδημία πληττόμενων χωρών, ήτοι της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Αυστρίας και του ντε φάκτο μέλους της ΕΕ Ελβετίας να συμπαρασταθούν σε αυτούς τους ανθρώπους, όπως και στους εργαζόμενους των ιταλικών, ισπανικών και γαλλικών νοσοκομείων, που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους.
Ζητάμε:
1. την κινητοποίηση όλων των δυνατών μεταφορικών μέσων για τη μεταφορά των βαριά ασθενών από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία στις μονάδες εντατικές θεραπείας των λιγότερο πληττόμενων χωρών,
2. τη διάθεση ενός άτοκου δανείου εκτάκτου ανάγκης από της Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ύψους 25 δισ. ευρώ σε κάθε μια από τις θιγόμενες χώρες καθώς και στις επίσης ισχυρά απειλούμενες χώρες Ελλάδα και Πορτογαλία, για να μπορέσουν έγκαιρα να περιθάλψουν τα θύματα της πανδημίας και να εφοδιάσουν το προσωπικό του συστήματος υγείας με τον κατάλληλο εξοπλισμό,
3. το άμεσο κλείσιμο των προσφυγικών στρατοπέδων στην Ελλάδα και τη διανομή των αιτούντων ασύλου στις από την πανδημία λιγότερο πληττόμενες χώρες,
4. τη διαγραφή του κρατικού χρέους αυτών των πέντε χωρών κατά τα δυο τρίτα τουλάχιστον, για να μπορέσουν έτσι να οικοδομήσουν εκ νέου ένα σύστημα υγείας και να ξεπεράσουν τις συνέπειες του οικονομικού Lockdown.
Η δράση προς όφελος των βαρέως ασθενών και των ιδιαίτερα απειλούμενων από τον κορωνοϊό εγκλείστων στα προσφυγικά στρατόπεδα και στα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων πρέπει να είναι άμεση και γενναιόδωρη. Αν αυτό δεν συμβεί, θα πεθάνουν χιλιάδες άνθρωποι, παρόλο που θα μπορούσαν να είχαν βοηθηθεί. Αυτό θα σήμανε επίσης και το τέλος της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Απραξία σημαίνει παράλειψη οφειλόμενης βοήθειας. Η αλληλεγγύη σώζει ανθρώπινες ζωές! Οι υπογράφοντες θεωρούν αυτό το αίτημα για άμεση ανθρωπιστική βοήθεια το πρώτο βήμα για μια αλληλεγγύη σε πλανητικό επίπεδο.
Οι πρώτοι υπογράφοντες: Michael Backmund (München), Rolf Becker (Hamburg), Frank Borris (Bremen), Petra Gerschner (München),Rüdiger Hachtmann (Berlin), Hannes Hofbauer (Wien), Andrea Komlosy (Wien),Thomas Kuczynski (Berlin), Jennifer Kujack (Berlin),Norbert Meder (Köln), Erhard Neckermann (Lichtenfels), Karl Heinz Roth (Bremen), Florian Schmaltz (Berlin), Peter Thaesler (Hamburg), Konstantin Wecker (München).
Πρόσφατα άρθρα ( Διεθνή )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet