Διαγωνισμό που απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και νέους, με τον τίτλο «Γίνε σήμερα ο συγγραφέας του αύριο», προκηρύσσουν οι εκδόσεις Καστανιώτη, προσφέροντας μια δημιουργική διέξοδο τώρα που #MenoumeSpiti. Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να συγγράψουν κείμενο πεζής μορφής (μικρή ή μεγάλη ιστορία, εκτεταμένο διήγημα, νουβέλα, μυθιστόρημα) σε μία από τις εξής τρεις κατηγορίες: Στην πρώτη συμμετέχουν παιδιά δημοτικού, στη δεύτερη συμμετέχουν έφηβοι γυμνασίου/λυκείου έως και 16 ετών και στην τρίτη κατηγορία συμμετέχουν νέοι ηλικίας 17 έως και 22 ετών.
Στις δύο πρώτες κατηγορίες (παιδιά δημοτικού, έφηβοι γυμνασίου έως και 16 ετών) το έπαθλο θα είναι δέκα βιβλία των εκδόσεων Καστανιώτη για κάθε νικητή - ή για τους νικητές, αν ισοβαθμήσουν περισσότεροι στην 1η θέση. Στην τρίτη κατηγορία (νέοι 17 έως και 22 ετών), το έπαθλο θα είναι η έκδοση του βιβλίου, εφόσον ο συγγραφέας έχει συμπληρώσει το 18ο έτος. Σε περίπτωση ισοβαθμίας κειμένων, όλα τα κείμενα θα είναι προς έκδοση.
Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τη θεματολογία ή το είδος. Ως προς την έκταση, και ειδικά για την 3η κατηγορία (νεανικό μυθιστόρημα), το κείμενο πρέπει να είναι από 20.000 λέξεις και άνω. Στις άλλες δύο κατηγορίες δεν τίθεται περιορισμός. Ζητούνται κείμενα με υπόθεση, με πλοκή και χαρακτήρες, ανάλογα με την κατηγορία. Δεν ζητούνται κείμενα γραμμένα με σκοπό να αρέσουν σε ενήλικες, αλλά με σκοπό να αρέσουν σε παιδιά, εφήβους και νέους.
Ως προθεσμία για όλες τις κατηγορίες ορίζεται η 31η Μαΐου. Οι συμμετοχές υποβάλλονται δακτυλογραφημένες σε κείμενο word ή pdf στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@kastaniotis.com, γράφοντας στο θέμα την ένδειξη «Γίνε σήμερα ο συγγραφέας του αύριο» και την κατηγορία (1, 2 ή 3).
Πρόσφατα άρθρα ( Πολιτισμός )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet