ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΜΙΑΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας (ΕΜΙΑΝ) εκφράζει την άφατη θλίψη του για την απώλεια του συναγωνιστή μας, ευαίσθητου καλλιτέχνη, συγγραφέα, «αιρετικού» πολιτικού και διανοούμενου Περικλή Κοροβέση.
Ο Περικλής υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της ΕΜΙΑΝ κι από νεαρή ηλικία αγωνίστηκε για έναν καλύτερο κόσμο. Από μαθητής της νύχτας, αργότερα συνιδρυτής του Συλλόγου Σπουδαστών Θεατρικών Σχολών «Θέσπις» και στη συνέχεια αλύγιστος αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα, που διέσυρε τη χούντα των συνταγματαρχών στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Φεύγοντας μας άφησε το παράδειγμά του ως πολύτιμη κληρονομιά. Το παράδειγμα της διαρκούς και ασυμβίβαστης αντίστασης –τόσο με τη φυσική παρουσία του στις γραμμές της κινηματικής Αριστεράς, όσο και με την πέννα του– της αντίστασης όχι μόνο εκείνη την εποχή απέναντι στους Απριλιανούς δικτάτορες και τους κτηνανθρώπους της οδού Μπουμπουλίνας, αλλά και μετά, μέχρι το τέλος της ζωής του, απέναντι σε κάθε εκδήλωση καθημερινού ρατσισμού, κάθε απόπειρα φίμωσης της ελευθερίας του λόγου, κάθε εκδήλωση αστυνομικής βίας από τους (κρυφούς) θαυμαστές του Μάλλιου, του Μπάμπαλη και του Καραπαναγιώτη, κάθε καταστροφή του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος των πόλεων που ζούμε, στο βωμό του κέρδους.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet