Την περασμένη Τετάρτη, την ώρα της συζήτησης στη Βουλή, διαδηλωτές έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος, που όμως είχε μετατραπεί σε πλατεία “φρούριο”. Τα γεγονότα γνωστά: τα ΜΑΤ έπνιξαν τον κόσμο στα χημικά, έγιναν συλλήψεις, η πλατεία άδειασε. Η καταστολή προσωρισνά είχε νικήσει.
Στη συνέχεια ο Γιάννης Πανούσης κλήθηκε μέσω της ΕΡΤ να σχολιάσει την ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούσε την παραίτησή του αμέσως μετά τη βίαιη καταστολή της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος. Είπε, λοιπόν, πως “μετά τον ανασχηματισμό θα ξεκαθαρίσει εάν κάποιοι καλύπτουν αυτούς που πετούν μολότοφ και χρησιμοποιούν πιστόλια φωτοβολίδων”, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα πως η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει τους αντιεξουσιαστές.
Και συνέχισε λέγοντας πως “θα τιμωρηθούν γιατί προφανώς προέρχονται από την ίδια μήτρα”.
Απίστευτη δήλωση. Ενδεχομένως θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε και σοκαριστική, εάν δεν είχαν ειπωθεί από τον συγκεκριμένο υπουργό όλο το προηγούμενο διάστημα τόσα και τόσα. Δυστυχώς, όμως, ο Γ. Πανούσης δεν μπορεί, πλέον, να μας σοκάρει, δεν μας εκπλήσσει. Η επίθεση που εξαπέλυσε στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, που βρέθηκε στο Σύνταγμα διαμαρτυρόμενη για τη “συμφωνία”, είναι συμβατή με τη συνολική του στάση, με τις τοποθετήσεις του για το νόμο, την τάξη και την... ασφάλεια. Είναι επίσης συνεπής με την αρθρογραφία του για την αριστερά του... τίποτα, αυτή την αριστερά δηλαδή, που ο πρόεδρός της, του έκανε την τιμή να τον υπουργοποιήσει σε ένα τόσο ευαίσθητο χώρο.
Συνεπής, λοιπόν, ο Γ. Πανούσης. Αυτά πιστεύει, αυτά λέει και αυτά κάνει. Περιμέναμε, ωστόσο, ότι ο μίνι ανασχηματισμός, που κατά τα άλλα ήταν προσεχτικός, θα προστάτευε αν μη τι άλλο τη Νεολαία του κόμματος και φυσικά την τιμή και την υπερηφάνεια των χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών του ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένουν να δηλώνουν και να είναι αριστεροί και να μην φοβούνται ότι θα τιμωρηθούν γιατί έκαναν αυτή την ιδεολογική και πολιτική επιλογή.
Ο Γ. Πανούσης, όμως, παραμένει στη θέση του, ακλόνητος και ισχυρότερος όπως όλα δείχνουν. Θα συνεχίσει φυσικά να λοιδορεί, να ειρωνεύεται και να επιτίθεται στην αριστερά του... 4% όπως είπε, αυτή την αριστερά δηλαδή που εκτόξευσε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 37% και τον οδήγησε στην κυβέρνηση.
Μόνο που θα πρέπει να ξέρει ότι οι άνθρωποι της αριστεράς δεν φοβήθηκαν ούτε στα παλιά, τα πέτρινα χρόνια. Και θα συνεχίσουν να είναι στο δρόμο και τις πλατείες, να διαδηλώνουν, να σηκώνουν σημαίες και πανό, να συγκρούονται, να ονειρεύονται ένα διαφορετικό κόσμο.
Ο καθένας με τη συνέπειά του.

Π. Εγγ.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet