Συνολικά 52 αγροτοδασικές πυρκαγιές μαίνονται σε όλη τη χώρα, από τις 6 το πρωί μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, που γράφονται αυτές οι γραμμές. Τα περισσότερα μέτωπα εντοπίζονται στην Πελοπόννησο, ενώ φωτιές σημειώθηκαν στην Εύβοια, καθώς και 66 πυρκαγιές σε αστικές περιοχές της Αττικής.
Σε εκκενώσεις κατοικιών, κατασκηνώσεων, γηροκομείων, κέντρων υγείας, μονών και καταυλισμών Ρομά προχώρησε η πυροσβεστική, προκειμένου να προφυλαχθούν οι ανθρώπινες ζωές. Πέραν από τον άμεσο κίνδυνο της φωτιάς που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, προβλήματα προκαλεί και η διακοπή ρεύματος σε διάφορες περιοχές, λόγω της καταστροφής των πυλώνων από τις πυρκαγιές.
Η πιο δύσκολη κατάσταση σημειώνεται στο μέτωπο της Λακωνίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του πυροσβεστικού σώματος, Νίκο Τσόγκα, λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή.
Αίτημα βοήθειας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας απέστειλαν οι ελληνικές αρχές, ενώ δύο γαλλικά πυροσβεστικά αεροσκάφη θα συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης, από τα ξημερώματα του Σαββάτου.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet