Μια σύγχρονη ιστορία εκδίκησης


Τρία χρόνια μετά τις «Τρεις Μέρες Ευτυχίας», ο Δημήτρης Αθανίτης επιστρέφει με μια ιστορία γύρω από ένα μοναχικό ήρωα όπως στην πρώτη ταινία του, το καλτ «Αντίο Βερολίνο».
Πρόκειται για ένα αστικό γουέστερν -όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος ο σκηνοθέτης- το οποίο βασίζεται σε μια ιστορία εμμονής και εκδίκησης.
Τα γυρίσματα της ταινίας, τα οποία τελείωσαν τον προηγούμενο μήνα, πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής με επίκεντρο την περιοχή του Ασπροπύργου. Επιλογή η οποία δικαιολογείται από την αναζήτηση ανοιχτών οριζόντων, όπως επιτάσσει ένα αστικό γουέστερν.
Η ταινία αφηγείται μια ιστορία σαν αυτές που συμβαίνουν γύρω μας καθημερινά. Ένας μοναχικός, χωρισμένος άνδρας, 35 ετών απολύεται ξαφνικά χωρίς καμία προειδοποίηση από το εργοστάσιο στο οποίο εργάζεται. Απολύεται και αισθάνεται την αδικία να τον κυριεύει. Επιπλέον έχει να φροντίσει και για τον εξάχρονο γιο του. Τότε παίρνει τη μεγάλη απόφαση: Αφού ο κόσμος είναι έτσι πρέπει κάποιος να τον διορθώσει. Μετατρέπει τον εαυτό του σε εκδικητή κι αποφασίζει να αποδώσει μόνος του δικαιοσύνη.
Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Γιάννης Στάνκογλου, που υποδύεται τον κεντρικό ήρωα, τον Αρη, ενώ στο ρόλο του γιου του, εμφανίζεται ο μικρός Χρήστος Μπενέτσης. Άλλους ρόλους κρατούν η Κόρα Καρβούνη, ο Κώστας Ξυκομηνός, ο Μενέλαος Χαζαράκης, η Ευα Στυλάντερ, η Βιργινία Ταμπαροπούλου και η Νικολίτσα Ντρίζη
Το σενάριο της ταινίας υπογράφουν ο Δημήτρης Αθανίτης με τον Γιώργο Μακρή, ενώ την παραγωγή έχουν αναλάβει η Dna Films και η Προσέγγιση, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Παραγωγοί είναι ο Πάνος Παπαδόπουλος και ο Δημήτρης Αθανίτης. Τη διανομή της ταινίας έχει η One from the heart.
Η φωτογραφία είναι του Γιάννη Φώτου, καλλιτεχνική διεύθυνση, σκηνικά και κοστούμια από την Στέλλα Κάλτσου, το μοντάζ από τον Σταμάτη Μαγουλά, η μουσική από τον Papercut.

Σ.Κ.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet