Απρόσμενη τροπή πήρε μία δίκη που έγινε στην Ιταλία και, με απόφαση δικαστηρίου, το μοναστήρι Τρισούλτι έφυγε από τη αρμοδιότητα του υπουργείου Πολιτισμού της χώρας, πέρασε στα χέρια ενός Ιδρύματος που το έχει νοικιάσει τα τελευταία 20 χρόνια και του προέδρου του, μοναχού, ονόματι Μπέντζαμιν Χάρνγουελ. Ο βρετανός υπήκοος Χάρνγουελ, ο μόνος που ζει μόνιμα στο μοναστήρι, δηλώνει ότι η Γη είναι επίπεδη, αρνείται τη Θεωρία της Εξέλιξης, όπως και την κλιματική αλλαγή. Το πολύ ενδιαφέρον στο θέμα αυτό είναι ότι με τον Χάρνγουελ συνεργάζεται τους τελευταίους μήνες ο Στηβ Μπάνον, πρώην επικεφαλής στρατ��γικού σχεδιασμού του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο γνωστός για τις ακροδεξιές απόψεις του, Μπάνον, εδώ και δύο χρόνια έχει μεταφέρει τις δραστηριότητές του στην Ευρώπη και προσπαθεί να οργανώσει φασιστικά λαϊκιστικά κινήματα. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της εφημερίδας Dagens Nyheter, Πέτερ Λόουβε, ο οποίος παρακολουθεί τη δικαστική διαμάχη, ο Μπάνον και ο Χάρνγουελ θέλουν να κάνουν το μοναστήρι έδρα σχολής στελεχών του κινήματος τους.
Άλλωστε, κανένας από τους δύο δεν κρύβει τις προθέσεις του: «Μείναμε πιστοί στην Ιταλία, σε αυτή την ενορία, σε αυτό το μοναστήρι, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν πολλοί τα εγκατέλειψαν. Τώρα ήρθε ο καιρός να παρουσιάσουμε το πρόγραμμα μας και να συμβάλουμε στη διαμόρφωση ενός κόσμου που θα είναι πιο ευτυχισμένος, πιο ασφαλής και πιο υγιής», ήταν τα λόγια του Χάρνγουελ, την Πέμπτη το μεσημέρι, όταν έγινε γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου.
Στη δικαστική απόφαση μπορεί να ασκηθεί έφεση. Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει εκφράσει επανειλημμένες φορές τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι το μοναστήρι έχει περάσει στα χέρια ακροδεξιών λαϊκιστών.
Το Τρισούλτι βρίσκεται στην επαρχία Φροσινόν, στον νομό του Λάτσιο, στην κεντρική Ιταλία. Χτίστηκε το 1211 και από το 1873 έχει ανακηρυχθεί εθνικό μνημείο.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet