«Εφυγε» στα 72 χρόνια της η συντρόφισσα Σούλα Τσακαλογιάννη - Κουτσούνη. Η κηδεία της έγινε τη Δευτέρα 1 Ιουνίου στο Κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης. Οι φίλες και οι φίλοι, οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι την αποχαιρέτησαν με βαθιά θλίψη, έναν ζωντανό άνθρωπο πάντοτε δραστήριο, πρόθυμο για προσφορά και φιλικό και όταν ακόμη οι δρόμοι οι πολιτικοϊδεολογικοί χώριζαν. Αυτό εκφράστηκε και με τη σύνθεση των ανθρώπων της Ανανεωτικής Αριστεράς που είχαν κοινή αφετηρία, κοινούς αγώνες και παραβρέθηκαν παρά τις δυσκολίες της συγκυρίας στο νεκροταφείο.
Η Σούλα Κουτσούνη, μικρασιατικής καταγωγής, ήταν μια αγωνίστρια της προδικτατορικής Αριστεράς, δίνοντας μεγάλες μάχες στον συνδικαλιστικό και πολιτικό τομέα μέσα από τη Νεολαία της ΕΔΑ, τη Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη και την ΕΔΑ. Η Σ. Κουτσούνη ήταν παρούσα στους αγώνες για την υπεράσπιση της δημοκρατίας μετά τις δολοφονίες του Λαμπράκη και του Πέτρουλα, τις κινητοποιήσεις  του 114 και τους σκληρούς αγώνες των οικοδόμων, όπου πρωτοστατούσε ο σύντροφος της ζωής της Δημήτρης Κουτσούνης. Στη δικτατορία και την παρανομία αγωνίστηκε από τις γραμμές του Πατριωτικού Αντιδικτατορικού Μετώπου (ΠΑΜ), του Αντιδικτατορικού Εργατικού Μετώπου (ΑΕΜ) και του ΚΚΕ Εσωτερικού, υπερασπιζόμενη το σοσιαλισμό με δημοκρατία, ελευθερία και αυτοδιαχείριση. Μετά την πτώση της χούντας άρχισε να δραστηριοποιείται στον συνδικαλιστικό χώρο του ιματισμού, στο σωματείο των υπαλλήλων του Δήμου Νέας Σμύρνης και στην τοπική οργάνωση του ΚΚΕ Εσωτερικού. Από τα ιδρυτικά μέλη του Συνασπισμού, αποτέλεσε για πολλά χρόνια μέλος του γραφείου της τοπικής οργάνωσης. Ακολούθησε την εμπειρία της ΔΗΜΑΡ και αργότερα βρέθηκε στο ΚΙΝΑΛ, συμμετέχοντας στην Κεντρική Επιτροπή του. Ο ΣΥΡΙΖΑ της Νέας Σμύρνης τιμώντας τους αγώνες και τη μνήμη της Σούλας Κουτσούνη αντί για στεφάνι θα στηρίξει μια δομή αλληλεγγύης.
Η «Εποχή» εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην αδελφή της και στη μητέρα της, στις συντρόφισσες και στους συντρόφους της.
Αντιπροσωπεία του ΚΙΝΑΛ παραβρέθηκε στην εκκλησία και εκπρόσωπός της την αποχαιρέτησε.
Η ΔΗΜΑΡ εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια της συντρόφισσας Σούλας Κουτσούνη, η οποία συνέδεσε τη μακρόχρονη κοινωνική και πολιτικής της παρουσία με τους αγώνες για την Αριστερά και τη Δημοκρατία.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet