Η Εισαγγελία Διαφθοράς σε αναζήτηση «αξιωματούχων»Η Νοβάρτις ομολογεί και αποδέχεται ότι εφάρμοσε παράνομες πρακτικές στην Ελλάδα και συμφωνεί να καταβάλει στις ΗΠΑ εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ως συμβιβαστική αποζημίωση, προκειμένου να αποφύγει τα πολύ χειρότερα. Και στην Ελλάδα, τα κόμματα του άλλοτε κραταιού δικομματισμού, Κίνημα Αλλαγής και ΝΔ, πανηγυρίζουν για τη… δικαίωσή τους. Αποδεικνύεται επιτέλους -λένε- ότι δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
Πώς αποδεικνύεται; Όταν ορθώνεται επιβεβαιωμένο από τους θύτες και τα θύματα το σώμα του εγκλήματος, όταν ομολογείται ότι χρειαζόταν ο εκμαυλισμός ελλήνων αξιωματούχων για την άσκηση της σούπερ κερδοφόρας παράνομης πρακτικής, όταν γίνεται αποδεκτό ότι η ζημιά ήταν πολύ μεγαλύτερη από το ποσό που συμφωνήθηκε να καταβληθεί από τη Νοβάρτις, όταν κατατίθεται ότι η παράνομη πρακτική περιλαμβάνει παράνομες αμοιβές για «εξυπηρετήσεις», όταν η Ελλάδα είναι χώρα αναφοράς για τον προσδιορισμό της τιμής των σκευασμάτων και συνεπώς η υπογραφή κάθε νέας τιμολόγησης χρειάζεται απόφαση και σε πολιτικό επίπεδο, αυτοί που κυβερνούσαν τα χρόνια εκείνα, διακηρύσσουν ότι δεν έβλεπαν, δεν άκουγαν, δεν ήξεραν, άρα βγαίνουν δικαιωμένοι. Έχουμε, λοιπόν, πτώμα, όργανο του εγκλήματος, κίνητρο, αλλά δεν μπορούμε να αποδώσουμε σε κανέναν την ευθύνη…
Δυστυχώς για όσους πανηγυρίζουν, η αναφορά της συμβιβαστικής συμφωνίας και της ομολογίας της Νοβάρτις σε αξιωματούχους αποτελεί το νομικό έδαφος για την Εισαγγελία Διαφθοράς να προχωρήσει στην αναζήτηση της ταυτότητας αυτών των υπαρκτών προσώπων. Γι’ αυτό και η τόση βιασύνη να κλείσει και ποινικά η υπόθεση με πολιτική πίεση (βλέπε δηλώσεις Γεωργιάδη). Γιατί η επικύρωση της ύπαρξης σκανδάλου με τη βούλα του αμερικανικού δημοσίου και της ακριβοπληρωμένης ομολογίας των δραστών, ακόμα κι αν δεν οδηγήσει, τελικά, σε ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, υποδεικνύει πολιτικές ευθύνες τους σε βαθμό κακουργήματος.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet