«Ένας υπέροχος γείτονας» (A beautiful neighborhood) της Μάριελ Χέλερ: Ο κύριος Ρότζερς, κατά κόσμον Φρεντ Ρότζερς, από το 1968 ως το 2001 παρουσίαζε στην αμερικανική τηλεόραση το μακροβιότερο και πολύ αγαπημένο παιδικό πρόγραμμα «Μια όμορφη μέρα στη γειτονιά». Για περισσότερα από 30 χρόνια, ο Ρότζερς είχε γοητεύσει εκατομμύρια παιδιά αλλά και μεγάλους. Η υπόθεση της ταινίας έχει να κάνει με τη σχέση που ανέπτυξε ένας δημοσιογράφος με τον Ρότζερς, όταν ανέλαβε να του πάρει μια συνέντευξη. Όταν ο Λόιντ Βογκελ αναλαμβάνει να γράψει έναν άρθρο για τον δημοφιλή παρουσιαστή παιδικών προγραμμάτων, ο οποίος έχει γαλουχήσει γενιές και γενιές Αμερικανών, ο κυνικός δημοσιογράφος δεν νιώθει κανέναν ενθουσιασμό. Σταδιακά, όμως, ξεπερνά τις επιφυλάξεις του, καθώς αυτή η γνωριμία τον αφοπλίζει και τον φέρνει σε επαφή με ένα ξεχασμένο, πιο αγνό, κομμάτι του εαυτού του, αλλάζοντας την οπτική του απέναντι στη ζωή.

«Μέχρι ο γάμος να μας μεθύσει» (Hasta qhe la boda nos separe) του Ντάνι ντε λα Ορντέν: Η 30χρονη Μαρίνα είναι επαγγελματίας, και μάλιστα πολύ επιτυχημένη, διοργανώτρια γάμων. Η ίδια όμως, αν και ζει από αυτό, δεν σκέφτεται καθόλου να παντρευτεί, αντίθετα της αρέσει να απολαμβάνει τη ζωή χωρίς δεσμεύσεις. Όταν όμως θα βρεθεί ερωτευμένη με τον Κάρλος, θα αρχίσει να αναθεωρεί τις απόψεις της. Μόνο που υπάρχει ένα μεγάλο, ή μάλλον δύο μεγάλα, προβλήματα. Το πρώτο είναι πως ο αγαπημένος της Κάρλος ετοιμάζεται να παντρευτεί και το δεύτερο πως η υποψήφια νύφη είναι η Αλέξια, παιδική φίλη της Μαρίνα! Όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης: «Είναι μια ρομαντική κωμωδία που χρησιμοποιεί μεγάλες δόσεις χιούμορ και ρομαντισμού ώστε να μιλήσει για την κρίση των 30, για την ηλικία δηλαδή που πρέπει κανείς να αποφασίσει αν θα ζήσει μια παρατεταμένη νεανική ζωή ή θα δημιουργήσει το δικό του δρόμο. Όταν η Μαρίνα και ο Κάρλος ερωτεύονται παράφορα, αναγκάζονται και οι δυο να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους. Από τη μια, η Μαρίνα θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να ρισκάρει και να ανοίξει την καρδιά της σε κάποιον για πρώτη φορά. Από την άλλη, ο Κάρλος θα χρειαστεί να αποφασίσει ανάμεσα σε μια σταθερή και άνετη ζωή στο πλευρό της μέλλουσας γυναίκας του, Αλέξια, ή να είναι ειλικρινής με τα συναισθήματα του και να δραπετεύσει με την Μαρίνα. Μέσα από αυτούς τους δυο “δειλούς”, η ταινία μας προσφέρει μια διασκεδαστική οπτική στον τρόπο που οι φόβοι μας γίνονται η συνθήκη μέσα στην οποία ζούμε και πώς αργά ή γρήγορα πάντα καταλήγουν να βγάζουν τον χειρότερο μας εαυτό. Όμως, όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τον εαυτό σου, όλα επιτρέπονται».

«Τσάιναταουν» (Chinatown) του Ρομάν Πολάνσκι: Ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ αναλαμβάνει να διαλευκάνει μια φαινομενικά απλή υπόθεση μοιχείας και βρίσκεται μπλεγμένος σε έναν επικίνδυνο ιστό εξαπάτησης και διαφθοράς. Το αριστουργηματικό νουάρ που γύρισε ο Πολάνσκι το 1974, με τους Τζακ Νίκολσον, Φέι Ντάναγουεϊ και Τζον Χιούστον, βασισμένο στο αριστοτεχνικό σενάριο του Ρόμπερτ Τάουνι.

Σινεφίλ
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet