Την προηγούμενη Τετάρτη στο νεκροταφείο Χαλανδρίου συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Νίκο Μπερτσιά. Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 – 1974 τον αποχαιρέτησε, εκφράζοντας τη βαθιά του θλίψη, με την ανακοίνωση που ακολουθει:
“Ο συναγωνιστής Νίκος Μπερτσιάς γεννήθηκε στο Ευπάλιο Δωρίδος στις 9 Αυγούστου του 1935 και ήταν το 9ο και το μικρότερο παιδί μίας οικογένειας με έντονη συμμετοχή στους λαϊκούς και κοινωνικούς Αγώνες. Ο αδερφός του Γιώργος σκοτώθηκε ως μαχητής του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, ενώ ο ίδιος, ως μικρό παιδί τότε, χρησιμοποιήθηκε ως σύνδεσμος του ΔΣΕ.
Οργανώθηκε αρχικά στη νεολαία της ΕΔΑ, ενώ αργότερα αναδείχθηκε μέλος του Κ.Σ. της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη.Στη διάρκεια της δικτατορίας εξορίστηκε στην Λέρο, στο Θέρμο, στην Δεσκάτη Γρεβενών, στον Ωρωπό και φυλακίστηκε στην Αίγινα. Όντας εξόριστος, το 1968, τάσσεται με τις αποφάσεις της 12ης Ευρείας Ολομέλειας της Κ. Ε. του ΚΚΕ.
Με την απελευθέρωσή του (αμνηστία), δούλεψε στις παράνομες οργανώσεις της ΚΝΕ. Το 1973, ήταν μέλος του Γραφείου του Κ.Σ. της ΚΝΕ και Γραμματέας Αθήνας της ΚΝΕ και συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 με ιδιαίτερη χρέωση.
Στις πρώτες βουλευτικές εκλογές, μετά την μεταπολίτευση, ήταν υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Φωκίδας με την Ενωμένη Αριστερά.
Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. των Λογιστών Αθήνας και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογιστών, στην οποία αναδείχτηκε αντιπρόεδρός της.
Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Χαλανδρίου, όπου κατοικούσε.
Ήταν από τα πρώτα μέλη του ΣΦΕΑ και διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για 14 συνολικά χρόνια.
Στις εκλογές του 2019 εκλέχτηκε μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του ΣΦΕΑ και πρόεδρός της. Συμμετείχε ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες του ΣΦΕΑ και σε όλες τις εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις. Συμμετείχε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ΣΦΕΑ, στις 28 Ιούνη 2020. Ήταν σεμνός και συνεπής αγωνιστής και διακρίθηκε για την αγωνιστική του στάση την μαχητικότητά του και το συλλογικό του πνεύμα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΦΕΑ εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγό του Άννα, στην κόρη του Βασιλική και στους οικείους του”.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet