Με νομικά εφευρήματα από πλευράς Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ΑθηνώνΑπορρίφθηκε την περασμένη εβδομάδα, από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, μήνυση της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου για ανθρωποκτονία κατά του συνόλου των αστυνομικών που συνέπραξαν στη θανατηφόρα «σύλληψή» του, καθώς και κατά του διασώστη του ΕΚΑΒ για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης. Σύμφωνα με τη συνήγορο της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρρούσου, «η αιτιολογία της απορριπτικής διάταξης αποτελεί νομικό εφεύρημα που δεν στηρίζεται στο νόμο και θα προσβληθεί με την προσφυγή που θα ασκήσουμε». Το σκεπτικό του εισαγγελέα βασίζεται στη θέση ότι εφόσον ένα μεγάλο μέρος των μηνυθέντων κατηγορείται ήδη για την υπόθεση, με ελαφρύτερο κατηγορητήριο, δεν είναι δυνατόν να κατηγορηθεί δεύτερη φορά για το ίδιο πράγμα. Βέβαια, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο εισαγγελέας απέρριψε τη μήνυση για όλους, και για αυτούς που δεν διώκονται, με το πρωτοφανές σκεπτικό ότι η μη απόδοση κατηγορίας έως τώρα αποτελεί «δεδικασμένο»!!
Να θυμίσουμε πως η δίκη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου έχει οριστεί για την 21η Οκτώβρη, με κατηγορούμενους τον κοσμηματοπώλη, τον μεσίτη και τέσσερις αστυνομικούς με την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, αφού έχει απορριφθεί από το δικαστικό συμβούλιο το αίτημα της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου για αναβάθμιση της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.
Η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του τμήματος δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της τόνισε, μεταξύ άλλων: «Δεν διαθέτουμε το φάκελο της δικογραφίας, δεν εκφραζόμαστε με επιθετικότητα εναντίον –ευχόμαστε– αθώων συμπολιτών μας, αλλά προβληματιζόμαστε και αγανακτούμε: μέχρι σήμερα η Διοίκηση και η Δικαιοσύνη έχουν αντιμετωπίσει τους εμπλεκομένους με ύποπτη επιείκεια και ολιγωρία ως προς την προστασία και τη συλλογή του αποδεικτικού υλικού, σε ευθεία αντίθεση με την πρωτοφανή βιαιότητα και σκληρότητα με την οποία βασανίστηκε ο Ζακ. Επίσης, τρομακτική για την ποιότητα της κοινωνίας μας είναι η πρωτοφανής απάθεια που επέδειξαν οι παρόντες στο λιντσάρισμα πολίτες. Όλα κυλούν ήρεμα, σαν να επρόκειτο για μια πλημμεληματική θανάτωση ενός ανθρώπου “δευτέρας κατηγορίας”, ενώ τελέσθηκε κακούργημα κατά πολίτη που ανήκε σε ευπαθή ομάδα. Μόνο η πλήρης δικαστική εξέταση του ρόλου όλων των προσώπων που είχαν βρεθεί στον χώρο του εγκλήματος θα ήρε και την ελάχιστη υποψία για ενδεχόμενη συγκάλυψη. Εκτιμούμε ότι η ενέργεια του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών δεν κινείται προς την κατεύθυνση της διαλεύκανσης και δείχνει να είναι επηρεασμένη από όσους δεν επιθυμούν τη διαλεύκανση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου. Ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον δολοφονημένο και ποτέ ξεχασμένο αδελφό μας Ζακ, απαιτώντας να λάμψει η μία και μόνη αλήθεια και να διαλευκανθεί η ανάμιξη όλων των εμπλεκόμενων προσώπων και όχι μερικών».

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet