Δήλωση του Κώστα Γαβρόγλου,  πρώην υπουργού Παιδείας, Έρ��υνας και Θρησκευμάτων για τις πανελλήνιες

Οι φετινές Πανελλαδικές χαρακτηρίστηκαν από φοβερή επιπολαιότητα και ανοργανωσιά από πλευράς του υπουργείου Παιδείας: ασάφειες, λάθη, αργοπορημένες αντιδράσεις, αντιφατικές οδηγίες στους διορθωτές. Πάντως φαίνεται να λειτούργησαν ευεργετικά τα 20 εκατομμύρια στα ΜΜΕ, μιας και ελάχιστα αναφέρθηκαν σ’ αυτά τα σοβαρά προβλήματα. Σε άλλες εποχές, τα ίδια μέσα θα ζητούσαν ακόμη και την παραίτηση της κυβέρνησης!
Οι Πανελλαδικές, όμως, επιβεβαίωσαν για μία ακόμη φορά όλες τις στρεβλώσεις και τα αδιέξοδα ενός συστήματος που έχει προ πολλού κλείσει τον κύκλο του. Η μόνη λύση είναι μία Γ Λυκείου με λίγα μαθήματα και πολλές ώρες για κάθε μάθημα, ορθολογικοποίηση της ύλης, λιγότερες εξετάσεις στις άλλες τάξεις, σοβαρή αναβάθμιση του απολυτηρίου, δυνατότητα πρόσβασης στο Πανεπιστήμιο με μόνον το βαθμό του απολυτηρίου και με αυτόν τον τρόπο την βαθμιαία κατάργηση των Πανελλαδικών σε 5 με 7 χρόνια, εκτός από έναν αριθμό λίγων Τμημάτων. Το σύνολο αυτών των ρυθμίσεων θα δημιουργούσε τις συνθήκες ώστε οι μαθήτριες και οι μαθητές να μπορούν να προετοιμαστούν με λιγότερο άγχος και χωρίς τις παράλογες δαπάνες για την παραπαιδεία. Πολλές από αυτές τις ρυθμίσεις είχαν αρχίσει να εφαρμόζονται επί ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόταση αυτή δεν υπήρξε καμία απολύτως αντιπρόταση. Μάλιστα, είχαμε σοβαρές ενδείξεις τη χρονιά που πέρασε ότι οι αλλαγές στην Γ Λυκείου είχαν αποδοχή από μεγάλη μερίδα των μαθητών και εκπαιδευτικών.
Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια είναι να παραμείνουν οι διαδικασίες ως έχουν, ακυρώνοντας ακόμη περισσότερο την Γ Λυκείου, αυξάνοντας τις εξετάσεις στις άλλες τάξεις του Λυκείου και, βεβαία, ενισχύοντας την παραπαιδεία.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet