«Χιροσίμα αγάπη μου» (Hiroshima mon amour) του Αλέν Ρενέ: Μια ηθοποιός φθάνει από τη Γαλλία στη Χιροσίμα για να παίξει σε μια ταινία με θέμα την ειρήνη. Εκεί ερωτεύεται έναν Ιάπωνα και αρχίζουν οι εκατέρωθεν εξομολογήσεις. Το αθάνατο αριστούργημα, που γύρισε ο Αλέν Ρενέ το 1959, θεωρήθηκε ορόσημο για τη γαλλική νουβέλ βαγκ και είναι βασισμένο σε σενάριο που έγραψε η Μαργκερίτ Ντιράς.

«Θα μείνει μεταξύ μας» (Un moment d’ egarement) του Ζαν Φρανσουά Ρισέ: Ο Αντουάν κι ο Λοράν, φίλοι από χρόνια, πηγαίνουν για διακοπές στην Κορσική με τις κόρες του, Λούνα και Μέρι. Ένα βράδυ, ο Λοράν θα υποκύψει στα θέλγητρα της 17χρονης Λούνα, η οποία θα τον ερωτευτεί παράφορα. Ριμέικ της ταινίας του Κλοντ Μπερί, «Μια στιγμή τρέλας» (1977).

«Κατακούτελα» (Trainwreck) του Τζαντ Άπατοου: Μια δημοσιογράφος αποφασίζει να ζήσει χωρίς δεσμεύσεις και πηγαίνει από τη μια περιστασιακή σχέση στην άλλη, ενώ η καριέρα της βυθίζεται.

«Το βασίλειο των μαϊμούδων» (Monkey kingdom) των Άλιστερ Φόδεργκιλ και Μαρκ Λίνφιλντ: Ντοκιμαντέρ με θέμα τον αγώνα για επιβίωση μιας νεογέννητης μαϊμούς και της μητέρας της στα ερείπια ενός αρχαίου πολιτισμού στη Νότια Ασία.  

«Ο αριστερόχειρας» (Southpaw) του Αντουάν Φουκουά: Ο αριστερόχειρας Μοΐλι είναι πρωταθλητής πυγμαχίας ελαφρών βαρών, πλούσιος και με υπέροχη οικογένεια. Όμως ένα τραγικό συμβάν θα τον οδηγήσει στην εξάρτηση από το αλκοόλ. Θα τον βοηθήσει ένας πρώην μποξέρ, ιδιοκτήτης ενός συνοικιακού γυμναστηρίου.

«Χάρτινες πόλεις» (Paper towns) του Τζέικ Σράιερ: Η Μάργκο εξαφανίζεται κι ο Κουεντίν πρέπει να αποκρυπτογραφήσει τα στοιχεία που έχει για να την ξαναβρεί. Μια συναρπαστική και μυστηριώδης περιπέτεια.  
Σινεφίλ
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet