«Νέοι είστε και φαίνεσθε» (Les vieux fourneaux) του Κριστόφ Ντιτιρόν: Οι τρεις φίλοι, Πιερό, Μιμίλ και Αντουάν έχουν πιάσει τα 70. Η τελευταία τους συνάντηση ήταν στην κηδεία της γυναίκας του Αντουάν. Όμως μετά την κηδεία, ο Αντουάν εξαφανίζεται προς άγνωστη κατεύθυνση, εξαιτίας ενός γράμματος που βρήκε τυχαία στα πράγματα της γυναίκας του και ήταν η αιτία να ξυπνήσει τη ζήλεια μέσα του, με καθυστέρηση 50 ετών! Ο Πιερό, ο Μιμίλ και η έγκυος εγγονή του Αντουάν, Σοφί, προσπαθούν να τον ανακαλύψουν και να αποτρέψουν ίσως, ένα καθυστερημένο έγκλημα πάθους!

«Ο διαφορετικός κύριο Κόπερφιλντ» (The personal history of David Copperfield) του Αρμάντο Ιανούτσι: Ο Ντέιβιντ μένει ορφανός αλλά καταφέρνει να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να γίνει συγγραφέας. Ταινία βασισμένη στο γνωστό βιβλίο του Κάρολου Ντίκενς, ιδωμένη όμως με χιούμορ σε μια απολαυστική κωμωδία.

«Ο γαμπρούλης μας» (Beaux) του Έκτορ Καμπέγιο Ρέγιες: Η Κολίν και ο Αντρέ διατηρούν μια πολύ καλή σχέση με την κόρη τους Γκαράνς και τον άντρα της Χάρολντ. Όταν όμως η Γκαράνς αποφασίζει να χωρίσει οι γονείς της δεν μπορούν να δεχτούν το χωρισμό αλλά ακόμη περισσότερο δεν μπορούν να αντέξουν την απαίτηση της κόρης τους να μην ξαναδούν τον Χάρολντ! Έτσι αναγκάζονται να τον συναντούν κρυφά!

«Το κυνήγι του κλέφτη» (To catch a thief) του Άλφρεντ Χίτσκοκ: Ο Τζον Ρόμπι επαγγελματίας κλέφτης κοσμημάτων έχει αποσυρθεί και απολαμβάνει τους καρπούς της δουλειάς του στη γαλλική Ριβιέρα. Μια σειρά όμως από ληστείες κοσμημάτων αναστατώνει τη ζωή του, καθώς ο άγνωστος κλέφτης χρησιμοποιεί τα δικά του κόλπα. Η αστυνομία τον υποπτεύεται και ο Τζον για να αποδείξει την αθωότητά του πρέπει να ανακαλύψει τον αληθινό κλέφτη. Υποψήφιο θύμα του κλέφτη κοσμημάτων είναι και η Τζέσι Στίβενς, η οποία φθάνει στη Ριβιέρα με την όμορφη κόρη της, Φράνσις. Ο Τζον ερωτεύεται την Φράνσις ενώ ο κλέφτης εξακολουθεί τη δράση του. Ταινία του 1955 με τους Γκάρι Γκραντ και Γκρέις Κέλι.

«Αλγέρι» (Algiers) του Τζον Κρόμγουελ: Ο ληστής Πεπέ λε Μόκο δρα στο Αλγέρι και κρύβεται στους λαβύρινθους της Κάσμπα. Ο επιθεωρητής Ζανφιέρ και ο επιθεωρητής Σλιμάν είναι αποφασισμένοι να τον συλλάβουν. Ο Πεπέ γνωρίζεται με την όμορφη γαλλίδα Γκαμπί, την ερωτεύεται και σκέφτεται να την ακολουθήσει στο Παρίσι. Εκείνη όμως τον προδίδει στην αστυνομία. Πρωταγωνιστούν Σαρλ Μπουαγιέ και Χέντι Λαμάρ. Η ταινία, η οποία γυρίστηκε το 1938, είναι ριμέικ γαλλικής ταινίας, του Ζιλιέν Ντουβιβιέ, που γυρίστηκε ένα χρόνο πριν, με τον τίτλο «Πέπε λε Μόκο» και πρωταγωνιστή τον Ζαν Γκαμπέν. Στο ριμέικ χρησιμοποιήθηκαν πολλές σκηνές της γαλλικής ταινίας, ιδίως αυτές που περιέχουν αυθεντικές απόψεις της Κάσμπα του Αλγερίου.

Σινεφίλ
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet