Ένας ακόμη, δυστυχώς, από τους νεότερους αντιδικτατορικούς αγωνιστές μας άφησε την προηγούμενη Εβδομάδα, στα 66 του. Ο Παναγιώτης (Τάκης) Αγγελής από το πλήρωμα του θρυλικού «Βέλους» κηδεύτηκε τη Δευτέρα στην πατρίδα του, το Ζευγολατιό Κορινθίας όπου τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία η γυναίκα του, εγγόνια και παιδιά του, οι συγγενείς του, φίλοι και συναγωνιστές του από το «Βέλος» και τον ΣΦΕΑ (Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αγωνιστών 1967 – 1974). Απόστρατος, πλέον, του Πολεμικού ο Τάκης υπήρξε από τους νεότερους, σε ηλικία 19 ετών, της ανταρσίας του Βέλους που στις 25 Μαΐου 1973, σε ένδειξη του αντιδικτατορικού φρονήματος του πληρώματος υπό τον πλοίαρχο Νίκο Παππά, κατέφυγε στην Ιταλία και ζήτησε πολιτικό άσυλο.
Ο συναγωνιστής του Τάκης Χατζηπέρος, πρώην αντιπεριφερειάρχης Αττικής με τη «Δύναμη Ζωής», αποχαιρετώντας τον, μας θύμισε στιγμές της εποχής εκείνης και την αγωνιστική στάση του εκλιπόντος.  Ήταν αυτός που ζήτησε επίμονα από τον αείμνηστο Νίκο Παππά, που δίσταζε λόγω του νεαρού της ηλικίας, να συμπεριληφθεί κι αυτός στους «αντάρτες». Όπως και ένας ακόμη νεώτερος, ο Γιώργος Αντωνίου 16 ετών μόνο, τότε, δόκιμος, που κι αυτός, δυστυχώς, δεν υπάρχει στη ζωή. Το πλήρωμα ήταν συνολικά 136 άτομα, αλλά ο Παππάς κράτησε μόνο 31 άτομα διαλέγοντας, γνωρίζοντας τις περιπέτειες που θα ακολουθούσαν και το άγνωστο της πτώσης της Χούντας, όσους, κυρίως, δεν είχαν οικογενειακές υποχρεώσεις. Αυτοί οι 31, λοιπόν, αντιπροσωπεύοντας το δημοκρατικότερο πάντα πολεμικό Ναυτικό, που γρήγορα έγιναν 32 καθώς αυτοβούλως προστέθηκε και ο δημοκρατικός θαρραλέος επικεφαλής του ναρκαλιευτικού Φαίδρα, Κώστας Κωστάκης, διέδωσαν με την πράξη τους σ’ όλη τη διεθνή κοινωνία, ότι η Ελλάδα είναι δημοκρατική!
Παραβρέθηκαν στον τελευταίο αποχαιρετισμό από τους συναγωνιστές του οι Αλέκος Αβραάμ, Ανδρέας Βιτάλης, Γιάννης Γκαρούτσος, Παν. Καλλίνος και από το Δ.Σ. του ΣΦΕΑ, ο Γιάννης Σταματάκης.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet