Εκλογές εδώ και τώρα

https://www.facebook.com/Central-Obrera-Boliviana

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι διαδήλωσαν την Τρίτη στην Λα Παζ, αντιδρώντας στην απόφαση της μεταβατικής κυβέρνησης να αναβάλει για τις 18 Οκτωβρίου τις προεδρικές εκλογές της 6ης Σεπτεμβρίου (σημ: είναι η δεύτερη φορά που αναβάλλεται η εκλογική διαδικασία). Η επίσημη δικαιολογία για την αναβολή είναι τα προβλήματα που υπάρχουν εξαιτίας του Covid 19, όμως η πραγματική αιτία είναι ο φόβος της βολιβιανής δεξιάς, αφού οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα μεγάλο προβάδισμα για τον Λούις Άρσε, υποψήφιο με το Κίνημα για τον Σοσιαλισμό του Μοράλες.

Η αλληλεγγύη θα νικήσει

https://www.notap.it

Αυξάνεται συνεχώς το κίνημα αλληλεγγύης, καθώς και το ταμείο ενίσχυσης, για τους/τις περίπου 100 ακτιβιστές/στριες του κινήματος NoTAP, ενόψει της δίκης τους που αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου. Σε έναν από τους σημαντικότερους αγώνες που γίνονται τα τελευταία χρόνια στην Ιταλία, οι κατηγορούμενοι/ες αντιμετωπίζουν διάφορες κατηγορίες, επειδή αντιστέκονται στην περιβαλλοντική και κλιματική καταστροφή, στην αλαζονεία της επιβολής του νόμου, στα γεωπολιτικά συμφέροντα, και στην οικονομική ισχύ που εκφράζει ο αγωγός TAP.

Στους δρόμους του Μεξικού                   

http://www.comite68.org

Αψηφώντας τις απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή στην πόλη του Μεξικού, με αφορμή τα 52 χρόνια από τη δημιουργία του «Movimiento del 68», που επιδίωξε μια δημοκρατική αλλαγή στη χώρα και μεγαλύτερες πολιτικές ελευθερίες. Το κίνημα διακόπηκε βίαια στις 2 Οκτωβρίου του 1968 με τη σφαγή στο Τλατελόλκο, όταν δέκα μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, ο στρατός επιτέθηκε σε μια ειρηνική πορεία φοιτητών και δολοφόνησε περίπου 300 ανθρώπους.

Δημήτρης Γκιβίσης
givisisdim@yahoo.gr
Πρόσφατα άρθρα ( Διεθνή )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet