Η κυβέρνηση διαμορφώνει η ίδια κλίμα ανησυχίας και αβεβαιότηταςΜε την ανακοίνωση νέων περιοριστικών μέτρων την Παρασκευή από τον κ. Χαρδαλιά, λίγες μόλις μέρες μετά την ανακοίνωση της  προηγούμενης δέσμης,  η κυβέρνηση διαμορφώνει η ίδια κλίμα ανησυχίας και αβεβαιότητας  στους πολίτες.
Επαναπαυμένη  στις δάφνες των ικανοποιητικών αποτελεσμάτων  της πρώτης φάσης της πανδημίας, πέρασε στη δεύτερη, τη θερινή περίοδο,  με το ενδιαφέρον της στραμμένο στην πολιτική  και επικοινωνιακή αξιοποίησή τους.  Την αρχική απάντηση στο δίλημμα, που η ίδια είχε θέσει, «δημόσια υγεία ή οικονομία;», βιάστηκε να την αντικαταστήσει με ένα άνοιγμα, προσδοκώντας γρήγορη αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας, ιδίως στον τομέα του τουρισμού, χωρίς να έχει προετοιμαστεί η ίδια, το δημόσιο σύστημα υγείας, οι φορείς της οικονομίας και, κυρίως, ο πληθυσμός για τις συνέπειες.
Οι επιστημονικοί φορείς, που στην αρχική  φάση βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή διασφαλίζοντας ένα αίσθημα εμπιστοσύνης και σιγουριάς στον πληθυσμό, μπήκαν σε δεύτερη μοίρα. Η καθημερινή ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της επιστημονικής κοινότητας,  της αρμόδιας  επιστημονικής επιτροπής, αντικαταστάθηκε με την ανακοίνωση αψυχολόγητων και ελάχιστα τεκμηριωμένων μέτρων από τον αρμόδιο υφυπουργό, που μιλάει σαν εκπρόσωπος μιας απρόσωπης εκτελεστικής εξουσίας, βέβαιης για την ορθότητα των επιλογών της και ελάχιστα ενδιαφερόμενης για την πειστικότητά τους και τον πρακτικό χαρακτήρα τους.
Στην πρώτη αύξηση των εισαγόμενων και εγχώριων κρουσμάτων, το δίλημμα μετατράπηκε σε εικόνα σύγχυσης, καθώς, χωρίς μια σημαντική παρέμβαση στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας ως τώρα, το ενδεχόμενο του γρήγορου  πολλαπλασιασμού των κρουσμάτων  χρωμάτισε τις αντιδράσεις με στοιχεία πανικού. Μπροστά στον κίνδυνο  διάψευσης της ελπίδας ότι μπορεί να ανακτηθεί ένα σημαντικό κομμάτι ανάκαμψης της οικονομικής δραστηριότητας στη διάρκεια του καλοκαιριού, η κυβέρνηση δεν φαίνεται να είναι σε θέση να δώσει με συγκεκριμένα μέτρα και με την απαραίτητη πειστικότητα τη λογική απάντηση στα διλήμματα που την καθοδηγούσαν, δηλαδή ότι η  προστασία της δημόσιας υγείας  και της οικονομίας προωθούνται συνδυαστικά και δεν αλληλοαποκλείονται. Με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι αυτοί που αποφασίζουν για την τύχη και των δύο, δεν έχουν στο μυαλό τους κυρίως την επικοινωνιακή διαχείριση.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet