Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας τα LGBTQI+ άτομα φωνάζουμε «Ως εδώ» και διεκδικούμε ορατότητα, ισότητα και σεβασμό

Ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου το Athens Pride, με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας και χωρίς την παρέλαση της τελευταίας ημέρας. Στις εκδηλώσεις όλης της εβδομάδας θα παρουσιαστούν ιστορίες LGBTQI+ πραγματικότητας, σεμινάρια, συζητήσεις, ταινίες εκθέσεις, dj sets και performances καθώς και η καμπάνια του Athens Pride 2020 «Γνωρίζουμε και υποστηρίζουμε τις LGBTQI+ οργανώσεις» με στόχο την ενδυνάμωση της LGBTQI+ κοινότητας.
«Αν και φέτος δεν θα ενώσουμε τις φωνές μας στο δρόμο, οι ιστορίες που μας στείλατε είναι αυτές οι οποίες διαμόρφωσαν το κεντρικό μας μήνυμα. Οι ιστορίες αυτές αποτυπώνουν την πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα τα LGBTQI+ άτομα στην Ελλάδα. Είναι ιστορίες με στιγμές που μας έκαναν να κλάψουμε, να φοβηθούμε, που μας πόνεσαν και μας έβγαλαν στους δρόμους. Αλλά κυρίως είναι ιστορίες που μας έδωσαν τη δύναμη να πούμε «ως εδώ».
» Ως εδώ με τον σχολικό εκφοβισμό. Ως εδώ με τις δολοφονίες, τις διακρίσεις και την απομόνωση. Ως εδώ με την αστυνομική βία. Ως εδώ με την κακοποίηση και τη βία στο οικογενειακό, εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον. Ως εδώ με το συνεχές αίσθημα φόβου και ανασφάλειας.
» Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας τα LGBTQI+ άτομα φωνάζουμε “Ως εδώ» και διεκδικούμε ορατότητα, ισότητα και σεβασμό», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Τέλος, η κεντρική εκδήλωση του φετινού Athens Pride θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά διαδικτυακά και θα περιλαμβάνει ημερίδα σε συνδιοργάνωση με το γραφείο του Ευρωπαϊκού Kοινοβουλίου στην Ελλάδα με τίτλο «LGBTQI+ Δικαιώματα: Φιλοδοξίες και προκλήσεις στην ΕΕ και την Ελλάδα» καθώς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Ολόκληρο το πρόγραμμα του Athens Pride Week στο www.athenspride.eu.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet